Vaka ve vefat sayıları düşüyor! 2 Ocak 2021 güncel koronavirüs verileri

TAKİP ET

Koronavirüs salgını tüm dünyada olduğu gibi ne yazık ki ülkemizde de etkisini sürdürmeye devam ediyor. Son alınan tedbirlerin ardından vaka ve vefat sayılarında düşüş yaşanmaya başlarken güncel koronavirüs verileri de oldukça yakından takip ediliyor.

Koronavirüs salgını tüm dünyada olduğu gibi ne yazık ki ülkemizde de etkisini sürdürmeye devam ediyor. Son alınan tedbirlerin ardından vaka ve vefat sayılarında düşüş yaşanmaya başlarken güncel koronavirüs verileri de oldukça yakından takip ediliyor. Bugünün koronavirüs verileri de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı paylaşımla açıklandı. Güncel verilere göre, bugün tespit edilen 11.180 yeni vaka var. İşte 2 Ocak 2021 Türkiye koronavirüs tablosu ve tüm detaylar…

Bugün 11.180 Yeni Vaka Tespit Edildi

Sağlık Bakanı Koca tarafınan paylaşılan son tabloya göre, bugün 149.218 yeni test yapıldı ve şimdiye kadar yapılan toplam test sayısı 24.811.888’e çıktı. Son 24 saat içinde 11.180 yeni koronavirüs vakası tespit edilirken son rakamlarla birlikte ülkemizdeki toplam vaka sayısı 2.232.035’e yükseldi.

Vefat Sayıları Düşüyor

Son dönemde oldukça artan can kayıplarında tıpkı vaka sayılarında olduğu gibi azalma başladı. Bugün koronavirüse bağlı can kayıplarına ne yazık ki 202 kişi daha eklendi ve bu rakamlarla beraber toplam vefat sayısı 21.295’e çıktı. Güncel tabloda ağır hasta sayısı ise 3.764 olarak açıklandı.


Sağlık Bakanı Koca’dan Açıklama

Güncellenen turkuaz tabloyu sosyal medya hesabından kamuoyuyla paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün tespit edilen 1.713 yeni hasta olduğunu belirtti. Ağır hasta sayısındaki düşüşün devam ettiğini aktaran Bakan Koca, kayıpların daha da hızlı azalmasının en büyük beklenti olduğunu vurguladı. Aşılama programından başarıyla netice alana kadar herkesin tedbirlere ısrarla uyması gerektiğini söyledi ve ‘Birlikte hareket edersek güçlüyüz’ notunu ekledi. 


 

koronavirüs ocak vaka fahrettin koca tablo