Vaka ve ölü sayısı kaç oldu? 21 Mayıs Türkiye koronavirüs tablosu açıklandı

TAKİP ET

Türkiye'deki günlük durumu aktaran koronavirüs tablosunu her gün güncelleyen Sağlık Bakanlığı, ülkemizdeki son durumu şeffaf bir şekilde kamuoyuna aktarmaya devam ediyor. 

Türkiye’deki günlük durumu aktaran koronavirüs tablosunu her gün güncelleyen Sağlık Bakanlığı, ülkemizdeki son durumu şeffaf bir şekilde kamuoyuna aktarmaya devam ediyor. Son olarak 21 Mayıs 2020 koronavirüs tablosunu açıklayan Bakanlığın verilerine göre, son 24 saat içinde hayatını kaybeden hasta sayısı 27 olarak aktarıldı. Peki, Türkiye’deki son durum ne? Toplam vaka ve ölü sayısı kaç oldu? İşte detaylar…

Toplam Vaka Sayısı Kaç Oldu?

Sağlık Bakanlığı tarafından güncellenen koronavirüs tablosuna göre, bugün 33.633 koronavirüs testi yapıldı. Yapılan testler sonucunda 961 yenivaka tespit edilirken bugüne kadar tespit edilen toplam vaka sayısı 153.548’e ulaştı.

Vefat Eden Hasta Sayısı Kaç Oldu?

Bugün 27 vatandaşımızın daha koronavirüs sebebiyle hayatını kaybettiği bilgisi paylaşılırken salgın sebebiyle hayatını kaybeden toplam hasta sayısının 4.249’a ulaştığı açıklandı.

Yoğun Bakım Tedavisi Gören Hasta Sayısı

Koronavirüse yakalanan ve yoğun bakım tedavisi gören toplam hasta sayısı 820 olarak aktarıldı.

Toplam Entübe Hasta Sayısı

Bakanlık tarafından paylaşılan 21 Mayıs 2020 verilerine göre, koronavirüs tedavisi gören toplam entübe hasta sayısı ise 424 olarak açıklandı.


Toplam İyileşen Hasta Sayısı

Son 24 saat içinde iyileşen hasta sayısı 1.003 olarak belirtilirken toplam iyileşen hasta sayısının 114.990’a ulaştığı görüldü.

‘Destek Tedavisine İhtiyaç Duyan Hasta Sayısı Azalıyor’

Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan koronavirüs tablosuyla ilgili sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, test sayısının artmasına rağmen pozitif çıkan vaka sayısının öngörüldüğü seviyede seyrettiğinin altını çizdi. Diğer yandan destek tedavisine ihtiyaç duyan hasta sayısının azalma gösterdiğini söyleyen Koca, maske kullanımı ve sosyal mesafe kuralını bir kez daha hatırlattı.
 

#koronavirüs #vaka #fahrettin koca