Uzmanlardan 'Et Yemeyi Bırakın' Uyarısı

TAKİP ET

Çevrenin hızlı bir şekilde kirlenmesi ve mevsimlerin değişmesi bilim insanlarının beslenme konusunda harekete geçmesini sağladı. Et kaynaklı beslenmenin bırakılması gerektiği ifade edildi.

Çevrenin hızlı bir şekilde kirlenmesi ve mevsimlerin değişmesi bilim insanlarının beslenme konusunda harekete geçmesini sağladı. Et kaynaklı beslenmenin bırakılması gerektiği ifade edildi. 

Bilim insanlarının sağlıklı beslenme konusunda yaptığı araştırmalar ezberleri bozdu. Son zamanlarda insanların bilinçsiz davranışlarının mevsimlerin düzenini bozduğu, çevreyi kirletti ve bu süreçte pek çok olumsuz duruma sebep olduğu tespit edilmişti. Gerekli uygun yaşam koşullarının sağlanması için bu anlamda beslenme düzeninde birtakım değişikliklerin yapılmasının gerekli olduğu dile getirildi. 

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar ve çalışmalar sonrasında ilk adımın et tüketiminin sona erdirilmesi gerektiği ifade edildi. Et tüketimi yerine elde edilecek vitaminlerin ve besin değerlerinin sebze ve meyvelerden aynı oranda elde edilebileceği ifade edilmişti. Bu şekilde insan vücudunda da hızlı bir onarımın gerçekleştirilebileceği düşünülüyor. Et tüketimi sonlandırılırken aynı zamanda gereksiz israfın engellenmesi gerektiği özellikle belirtildi. 

ET TÜKETİMİ SONLANDIRILIRSA VÜCUTTA NELER OLUR?

Uzmanlar gıda tüketiminin iklim değişikliği konusunda da son derece önemli olduğu belirttiler. Eğer et tüketimi sınırlandırılmazsa ve aynı zamanda gerekli şartlar sağlanmazsa dünyayı çok daha kötü zamanların beklendiği belirtildi. Et tüketimini bırakıp sebze yemeye ve ihtiyaçlarını sebzeden karşılamaya başlayan kişilerin hızla sağlıklı kilo verdiğine dikkat çekildi. İşlenmiş et ürünlerinin tüketilmesi son zamanlarda sigara kullanmakla eş değer olarak görülüyor. Kırmızı et tüketiminin artırılması kalp hastalıklarını da beraberinde getiriyor. Bu konuda önemli uyarılar yapıldı.

sağlık et tüketimi et tüketmeyi bırakın et uyarısı