Üzerinde Sosuyla Sofralarınızın Baş Köşesinde Yer Alacak! Meşhur Fellah Köftesi Tarifi ve Püf Noktası

TAKİP ET

Fellah Köftesi her yörede farklı farklı denenen bir tarif olsa da Malatya mutfağının baş taçlarından biridir. Bulgurun en muhteşem halini sofralara sunacağınız Fellah Köftesini siz hala denemediniz mi?

Fellah Köftesi her yörede farklı farklı denenen bir tarif olsa da Malatya mutfağının baş taçlarından biridir. Bulgurun en muhteşem halini sofralara sunacağınız Fellah Köftesini siz hala denemediniz mi? 

Malatya mutfağının meşhur ana yemekleri arasında yer alan Fellah Köftesi zaman zaman ana yemekleri destekleyici bir garnitür olarak da kullanılabilmektedir. Peki, siz Fellah Köftesini hem pratik hem de daha lezzetli kılacağınız püf noktalarının neler olduğunu biliyor musunuz? İşte Fellah Köftesi püf noktası ve hazırlanışı…

FELLAH KÖFTESİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

6 kişiye servis etmek istediğiniz Fellah Köftesi için gerekli olan malzemeleriniz; 2 su bardağı ince bulgur, 250 ml sıcak su, 1 adet yumurta, 1 çay kaşığı toz karabiber, 2 çay kaşığı kimyon, 1 su bardağı tam buğday unu, 1,5 tatlı kaşığı tuz.

FELLAH KÖFTESİ SOSU İÇİN GEREKLİ OLAN MALZEMELER

Fellah Köftenizin sosu için gereken malzemeleriniz; 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 3 diş sarımsak, 2 su bardağı su.

FELLAH KÖFTESİ HAZIRLANIŞI VE PÜF NOKTASI

Hazırladığınız bulgurunuzu geniş bir kaba boşaltarak üzerine sıcak suyunuzu ekleyin ve kabın üzerini kapatarak 20 dakika kadar bulgurun suyunu çekmesini bekleyin. Bulgurunuz suyunu çektikten sonra bir tencereye boşaltın ve hazırladığınız diğer tüm malzemelerini tencereye ekleyerek yoğurun. Yoğurduğunuz hamurunuzdan fındık büyüklüğünde parçalar kopararak avuç içlerinizde yuvarlayın. Yuvarlak hale gelen köftelerinizin ortasını başparmağınızla bastırarak çukur oluşturun. Tüm köftelerinizi bir tepsiye düzenli bir şekilde dizin. Haşlamak için 2,5 litre suyu ve 1 çay kaşığı tuzu bir tencereye koyarak 20 ila 25 dakika boyunca kaynatın. Hazırladığınız köftelerinizi kaynayan suyun içine salarak pişirin ve tencere içinde yumuşayan köftelerinizi bir süzgeç yardımıyla tencerenizden alın. 

FELLAH KÖFTESİ SOSU HAZIRLANIŞI

Köftenizin sosu için hazırladığınız malzemelerden zerdeçal ve zeytinyağını bir tencereye koyarak ısıtın. Daha sonra hazırladığınız salçayı ve rendelenmiş sarımsağınızı tencereye ekleyin. Salçanız tamamen kavrulduktan sonra sıcak suyunuzu ekleyerek ocağınızın altını kapatın. 

FELLAH KÖFTESİ PÜF NOKTASI

Fellah Köftenizi hazırlarken buğday unu yerine beyaz un kullanabilir ve köftelerinizin haşlanma süresini iyi bir şekilde ayarlayarak daha lezzetli bir Fellah Köftesi hazırlayabilirsiniz. Köftelerinizin en iyi şekilde haşlanıp haşlanmadığını ise tadarak kontrol etmelisiniz.

 

Kadın haberleri Yemek tarifleri Fellah Köftesi Malatya Yöresel yemekler Fellah Köftesi nasıl yapılır Fellah Köftesi püf noktası Fellah Köftesi tarifi Malzemeler