Uyuyan TIR şoförü 3 araca çarptı: Yükler etrafa saçıldı! 4 kişi yaralandı

TAKİP ET

Aksaray'da, sürücüsünün direksiyon başında uyuklaması sonucu meydana gelen kazada bir TIR, park halindeki 3 TIR'a çarptı. Kazada 4 kişi yaralanırken, TIR'lardaki yüklü malzemeler ise etrafa saçıldı.

Kaza, sabah saat 05.30 sıralarında Niğde-Ankara otoyolu Alayhan kavşağı yakınlarında gerçekleşti. İstanbul'dan Mersin'e kargo götüren Sefa Demir (24) idaresindeki 33 HL 251 plakalı TIR, yolun sağında park halinde duran 3 TIR'a çarptı. Çarpışmanın etkisiyle Sefa Demir ve yanında bulunan Sedat Muhan (24) ile diğer TIR'lardaki Bayram Tümkaya (46) ve Fahri Tümkaya (40) yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine jandarma, polis, sağlık ve itfaiye ekipleri kaza yerine sevk edildi. Kazada yüklü malzemeler TIR'lardan etrafa saçılırken, araçta sıkışan yaralı sürücü Sefa Demir, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Yaralı 4 kişi ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne taşındı.

Sürücü Sefa Demir, polise verdiği ilk ifadesinde, "İstanbul'dan Mersin'e kargo götürüyordum. Direksiyon başında uyuyakaldım ve kaza yaptım." şeklinde beyanda bulundu.

Bu üzücü olay, trafik güvenliği ve dikkatli sürüşün önemini bir kez daha hatırlatıyor. Araç kullanırken uykusuz veya yorgun olmamak, trafikte diğer sürücülerin ve park halindeki araçların güvenliğine özen göstermek hayati önem taşıyor. Yetkililer, sürücülerin trafik kurallarına uyum sağlamasını ve tedbiri elden bırakmamasını vurguluyor.

Aksaray trafik kazası uyuyan şoför