Ünlü Profesör Büyük Marmara Depremi İçin O Tarihe Dikkat Çekti

TAKİP ET

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan büyük Marmara depremi hakkında kritik açıklamalarda bulundu.

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan büyük Marmara depremi hakkında kritik açıklamalarda bulundu. 

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan büyük Marmara depremi hakkında önemli açıklamalar yaptı. Ercan, Marmara depremi ihtimalinin 2033 yılından 2075 yılına kadar dağılma olacağını en muhtemel yılın ise 2045 olduğunu belirtti. Bursa’da yaşanacak olası bir deprem içinde tahminlerde bulunan Ercan, Bursa’da olası bir depremde yapıların yüzde 40’ının etkileneceğini söyledi.

2045 YILINA DİKKAT

Marmara depremi ile ilişkili tahminlerini açıklayan Ercan, Marmara’da beklenen büyük depremin 20133 yılından 20175 yılına kadar dağılacağını ancak en muhtemel olan yılın 2045 yılı olduğunu söyledi. Olası bir depremde büyük hasarların önüne geçmek için çelik yapıya geçmenin şart olduğunu söyleyen Ercan, ABD’nin en fazla deprem yaşandığı bölge olduğunu ancak orada bütün yapıların çelik olmasından dolayı hasarların fazla olmadığının örneğini verdi. Bursa için yaptığı tahminlerde en büyük depremin 7 şiddetinde görülebileceğini söyleyen Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, bu şiddette yaşanabilecek olası depremde yaklaşık 300-500 arasında yapının göçebileceğini söyledi. Olası bir depremde Bursa’da bulunan vatandaşlardan yüzde 2 veya yüzde ikisinin hayatını kaybedebileceğini belirten Ercan, deprem gelmeden tedbir alınması gerektiğini ve yapıların iyileştirilerek daha sağlam hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

 

ünlü profesör övgün ahmet ercan marmara depremi büyük marmara depremi tahmin o tarihe dikkat kritik açıklamalar