Ünlü Meteoroloji Uzman Açıkladı! Düşüş Bu Şekilde Devam Ederse...

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan son verilere göre hafta başından itibaren yurt genelinde hava sıcaklıkları 8 12 derece arasında azalacak. Özellikle salı ve çarşamba günleri Yurt genelinde kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yeni haftanın hava durumu tahmin raporu açıklandı. Yeni haftada Türkiye Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Özellikle iç ve Doğu bölgelerde hava sıcaklığı 8 - 12 derece arasında azalacak.

SALI VE ÇARŞAMBA GÜNÜ KAR GELİYOR!

Salı günü sabah saatlerinde Ankara'da yağmur şeklinde başlaması beklenen yağışın zaman içerisinde Karla Karışık yağmura döneceği ve akşam saatlerinden itibaren ve çarşamba günü sabah saatlerine kadar kar yağışının devam edeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarında hissedilir derecede düşüş yaşanması nedeniyle Çarşamba sabahı sıfırın altında 3 ve perşembe sabahı ise sıfırın altında 9 dereceye kadar düşmesi tahmin ediliyor. 24 Aralık Pazartesi günü akşam saatlerinden sonra İstanbul'da beklenen yağışın zaman zaman kuvvetlenerek yağmur şeklinde olması hava sıcaklığının azalmasıyla önce kentin yüksek kesimlerinde zamanla il genelinde Karla Karışık Yağmur çarşamba günü ise aralıklarla hafif kar yağışı bekleniyor. İstanbul'da pazartesi günü 14 dereceye kadar yükselecek olan hava sıcaklığı çarşamba ve perşembe günleri sıfırın Altında 1 ve 2 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor. İzmir'de ise sadece Salı günü yağmur ve sağanak beklenirken diğer günlerde ise havanın parçalı bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarındaki düşüşler İzmir'de Kıyı Egede de hissedilecek.

ÜNLÜ METEOROLOJİ UZMANI UYARDI

Twitter hesabından bir açıklama yapan ve teoloji ve afet yönetimi profesörü mikdat Kadıoğlu Salı günü yoğun kar yağışının beklendiğini belirterek, " Vay vay! 850 mb soğuma tam kıvamında. Böyle devam ederse Salı günü öğlenden sonra kartopu da oynayabiliriz. Salı günü derste sonra vın eve. Akşam trafiğini düşünmek bile istemem... Ptesi dosyaları, vb. alın Salı günü evden çalışın. Benden söylemesi" ifadelerini kullandı.

 

son dakika istanbul hava durumu kar yağışı 5 günlük hava durumu istanbul kar yağışı istanbula kar ne zaman yağacak hava durumu istanbul hava durumu izmir hava durumu ankara