Ünlü Genelev Sokağından Skandal Karar!

TAKİP ET

Amsterdam'da genelevleri ile ünlü olan Kırmızı Fener Sokağı'nda kredi kartı ile yapılan ödemelerin kaldırılmasına karar verildi. Bunun üzerine tepkiler çığ gibi büyüyor.

Amsterdam'da genelevleri ile ünlü olan Kırmızı Fener Sokağı'nda kredi kartı ile yapılan ödemelerin kaldırılmasına karar verildi. Bunun üzerine tepkiler çığ gibi büyüyor. 

Hollanda'nın başkenti olan Amsterdam'da Kırmızı Fener Sokağı genelevleri ile ünlü olarak biliniyor. bölgede pek çok kulüp ve genelev bulunuyor. Yurt dışından pek çok kişinin ziyaret ettiği bölgede ödemeler konusunda yeni bir karar verildi. Karar sonrasında artık ödemelerin kredi kartı ile yapılmayacağı ifade edildi. 

Genelevlerde kredi kartı ile ödemelerin mümkün olmayacağı ifade edildi. Bunun üzerine bölgede hizmet veren kredi kartı şirketi olan EMS genelevlerle ve cinsel ilişki kuran işçilerle çalışmayacaklarını açıkladılar. Bunun ardından bölgede cinsel ilişki işçisi olarak çalışan kişiler ve ülkedeki siyasetçilerin duruma tepki gösterdikleri belirlendi. 

KARAR TEPKİLERE NEDEN OLDU

Cinsel ilişki işçileri ile siyasetçiler kararın alınmasından sonra duruma tepki gösterdiler. Kredi kartı ile yapılan ödemelerde şeffaf bir çalışma ortamının olduğu ve haklarının sömürülmediğini dile getirdiler. Bankaların çalışma sistemi içerisinde ayrımcılık yaptıkları düşünülüyor. Bankalar tarafından alınan karar sonrasında cinsel ilişki işçilerinin köşeye sıkışıp çalışma şartlarının zorlaşacağı iddia edildi. Şimdiye kadar alınan hizmet karşılığında ödenen ücretin kredi kartı ile yapılması çalışan işçilerin haklarının sömürülmesini engelliyordu. Ancak yasakların ortaya çıkması ile birlikte istismar sürecinin kolayca ortaya çıkabileceği ifade ediliyor. Ayrıca güvenlik sıkıntısı yaşanabileceği yönünde endişeler devam ediyor. 

amsterdam genelev kredi kartı yasağı