Üniversite Giriş Sisteminde Yeni Dönem! YÖK Başkanı Tüm Detayları Açıkladı

TAKİP ET

Dün YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın üniversiteye yeni giriş sistemi hakkında geniş bilgi vereceği ve yeni sistem hakkında bugün bir basın toplantısı düzenleyeceği bilgisi verilmişti. Bugün yapılan açıklamada, yeni üniversite giriş sisteminin adının 'Yükseköğretim Kurumları' sınavı olduğu belirtildi.

Dün YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın üniversiteye yeni giriş sistemi hakkında geniş bilgi vereceği ve yeni sistem hakkında bugün bir basın toplantısı düzenleyeceği bilgisi verilmişti. Bugün yapılan açıklamada, yeni üniversite giriş sisteminin adının ‘Yükseköğretim Kurumları’ sınavı olduğu belirtildi. 

2 milyondan fazla öğrenci v veli bu yıl üniversite sınavının nasıl olacağını ve yeni sistemde neler değişeceğini merak ediyordu. YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın yaptığı açıklama ile tüm detaylar belli oldu. Yeni sistemde sınavın adının ‘Yükseköğretim Kurumları’ olacağı belirtilirken sınavın 1 hafta sonunda olmak üzere iki oturum halinde yapılacağı açıklandı. 80 soru sorulacak olan yeni sınav sisteminde Ön Lisans öğrencileri için baraj puanının 150, Lisans içinse 180 olacağı duyuruldu. 200 ve üzeri puan alan öğrencilerin sınavının diğer yılda da geçerli olacağı belirtildi. 

SINAV PUAN TÜRLERİ DE DEĞİŞTİ

YÖK Başkanı Saraç’ın bugün yaptığı açıklamada, yeni sistemde ‘Yükseköğretim Kurumları’ sınavında puanlama türünün de değişik olacağı belirtildi. Beş hafta sonunda gerçekleştirilmekte olan sınavın bir hafta sonuna çekileceğini söyleyen Saraç, oturum olarak da altı oturumdan 3 oturuma indirildiğini açıkladı. Saraç, Türk eğitim sisteminde bu değişikliğin çok önemli olduğunu belirtirken Temel Yeterlilik sınavının yeterlilik puanının oluşturulması için önemli olduğunu söyledi. Temel Yeterlilik Testinde en az 150 puan alan öğrencilerin özel yetenekle öğrenci almakta olan lisans programlarını tercih edebileceği de açılandı.

 

yeni üniversite yeni sistem üniversiteye giriş YÖK Başkanı Yekta Saraç açıklama detaylar yeni sistem nasıl olacak