Uluslararası Sulardaki Tecavüze Ceza Verilmedi

TAKİP ET

İspanya açıklarındaki kurvaziyer gemisinde İngiliz genç bir kıza tecavüzle suçlanan italyan gencin İspanya'daki davasında hakim, tecavüz suçlusuna ceza veremedi.

İspanya açıklarındaki kurvaziyer gemisinde İngiliz genç bir kıza tecavüzle suçlanan italyan gencin İspanya’daki davasında hakim, tecavüz suçlusuna ceza veremedi. Gerekçe ise tecavüz olayının uluslararası sularda işlenmesi ve suçu işleyen kişinin İspanya vatandaşı olmaması.

2009 yılında İspanya’da yapılan bir yasa değişikliği uluslararası suçlarda şüphelilerin yargılanabilmesi için İspanya vatandaşı olmasını öngörüyor. Hakim, bu yasaya dayanarak tecavüzle suçlanan 18 yaşındaki gencin Valencia’daki davasında herhangi bir cezaya gerek görmedi.

17 yaşındaki İngiliz genç kız, Panama bandıralı MSC Divina gemisinde seyahat ettiği esnada kamarada İtalyan gencin tecavüzüne uğradığını ailesine bildrince karaya çıkan ailesi, Valencia’da aldığı adli tıp raporuyla tecavüz olayını ispat etmişti.

Geçen hafta gerçekleşen tecavüz olayında sanığa, İspanya vatandaşı olmaması ve suçun uluslararası sularda işlenmesi gerekçe gösterilerek herhangi bir ceza verilmemesi kamuoyunda şaşkınlıkla karşılandı.

İspanya Valencia tecavüz uluslararası sular son dakika