Twitter'dan korkutucu uyarı!

TAKİP ET

Hesabınız devlet tarafından hacklenebilir!

Devlet destekli kişi/kurumlar hacklemiş olabilir

Twitter ;  birtakım kullanıcılarını hesaplarının devlet destekli kişiler/kurumlar tarafından hacklenebileceği konusunda uyardı.

BBC'nin verdiği habere göre; ilk kez sosyal medya şirketi böyle bir uyarıda bulunuyor. Twitter maille ulaştığı kullanıcılarına ; email ya da IP adreslerinin ya da topladığı telefon numaralarının hackerlarca gözlemlenmiş olabileceğini söyledi.

Hacklenen hesap sayısı belli değil

Devlet destekli kurum ya da kişilerce hacklenmiş olabileceğinden şüphelenilen hesap sayısı ise bilinmiyor. Coldhak adlı Kanadalı kar amacı gütmeyen bir kuruluş kendilerine Twitter'ın gönderdiği e-mailde ;  Twitter'ın devlet destekli kurum ya da kişilerin e-mail hesapları, IP adresleri ve/veya telefon numaralarını bilgi amaçlı gözlemlediğine inandığını; şu an  hackerların ellerinde Coldhak'ın hesap bilgilerinin olduğuna dair kanıtlarının olmadığını ancak bu konuyu araştırdıklarını yazdığını söyledi.

  Çin ve Kuzey Kore devletleri hackerların arkasında mı? Batılı şirket ve hükümetlerle ilgili siber hackleme olaylarına Çinve Kuzey Kore devletlerinin  karıştığı düşünülüyor. Bazı bilişim uzmanları;  geçen sene Kuzey Kore devleti destekli  hackerların Sony bilgisayar ağının güvenliğini kırarak  çok sayıda gizli bilgiyi sızdırdıklarını söylediler.   Washington'da Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi'nin Siber Güvenlik Uzamanı James Lewis; devlet destekli hackerların  elinin altında adi hackerlardan çok çok daha fazla kaynağın bulunduğunu; insani unsurları ve konuşmaları kullanarak her türlü güvenlik tedbirini aşabileceklerini söyledi.    

devlet destekli hackerlar devlet twitter hesaplarını hackliyor siber hackleme siber hırsızlar Twitter hesabı hacklenmesi