Turkuaz tabloda sevindiren gelişme! 12 Ocak 2021 koronavirüs tablosu açıklandı

TAKİP ET

Son dönemde alınan tedbirlerle beraber azalan vaka ve vefat sayıları dalgalanmalı seyrini sürdürürken bugün açıklanan güncel tabloda ise günlük hasta sayısının uzun bir aradan sonra binin altına düştüğü görüldü.

Son dönemde alınan tedbirlerle beraber azalan vaka ve vefat sayıları dalgalanmalı seyrini sürdürürken bugün açıklanan güncel tabloda ise günlük hasta sayısının uzun bir aradan sonra binin altına düştüğü görüldü. Güncel koronavirüs tablosuna göre, son 24 saat içinde 9.809 yeni vaka tespit edildi ve bugünkü can kaybı 171 olarak kayıtlara geçti. Peki, toplam vaka, toplam vefat ve toplam iyileşen sayılarında son durum ne? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, güncel tablo üzerinde nasıl bir yorumda bulunu? Detaylar haberimizde...

Bugün Tespit Edilen 9 Bini Aşkın Vaka Var

Turkuaz tablodaki son durum herkes tarafından merakla araştırılıyor. Son 24 saatlik güncel verilere göre, bugün ülkemizde 179.208 yeni test yapıldı. Yapılan yeni testlerle beraber toplam test sayısı 26.555.992'ye çıktı. Bugün kayıtlara geçen vaka sayısı 9.809 olarak açıklanırken tabloya eklenen güncel rakamlarla beraber ülkemizdeki toplam vaka sayısı ise 2.346.285'e yükseldi. 


Vefat Sayısına 171 Kişi Daha Eklendi

Koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısına bugün ne yazık ki 171 kişi daha eklendi ve eklenen son rakamlarla beraber ülkemizdeki toplam vefat sayısı 23.152'ye çıktı. Tablodaki ağır hasta sayısı ise bugün 2.701 olarak aktarıldı.

Toplam İyileşen Sayısında Son Durum

Koronavirüsü yenerek sağlığına kavuşan kişi sayısında son 24 saat içinde 10.013 artış yaşandı ve toplam iyileşen sayısı 2.218.464'e yükseldi. 

Günlük Hasta Sayısında Sevindiren Gelişme

Güncel tablo üzerinde değerlendirmelerde bulunan Sağlık Bakanı, bugün tespit edilen 983 yeni hasta olduğunu aktardı ve günlük hasta sayısının uzun bir aradan sonra binin altına indiğini belirtti. Öte yandan ağır hasta sayısındaki azalmanın da sürdüğünü belirten Bakan Koca, kısıtlama ve tedbirlere uymaya devam ederek aşı uygulamasına geçileceğini ifade etti. 


 

koronavirüs fahrettin koca hasta tablo türkiye