Türkiye'den Almanya'ya Çağrı! Salih Müslim'in Tutuklanması ve İadesi İstendi

TAKİP ET

Geride bıraktığımız günlerde Çekya'nın başkenti Prag'da yakalanan ve gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan terörist başı Salih Müslim'in son olarak Almanya'da görülmesinin ardından Türkiye'den Almanya'ya çağrı yapıldı.

Geride bıraktığımız günlerde Çekya’nın başkenti Prag’da yakalanan ve gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan terörist başı Salih Müslim’in son olarak Almanya’da görülmesinin ardından Türkiye’den Almanya’ya çağrı yapıldı.

Prag’da yakalanarak serbest kalmasının ardından son olarak Almanya’da görüldüğü belirtilen PKK ve PYD’nin elebaşı Salih Müslim’in tutuklanması için Türkiye’den Almanya’ya çağrı yapıldı. Öte yandan Müslim’in Türkiye’ye iadesi de istendi.

 İADE TALEBİ ALMANYA’YA BİLDİRİLDİ

Alınan bilgilere göre, Almanya’da görülen Salih Müslim için Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi 13 Mart 2016 tarihinde Ankara Güvenpark’ta yer alan otobüs duraklarında bomba yüklü bir araçla düzenlenen ve 36 kişinin hayatını kaybettiği hain saldırı ile ilgili yakalama kararı çıkarılmıştı. Terör saldırısı sanıklarından biri olan Salih Müslim’in son olarak Almanya’da görüldüğü bilgilerinin ardından Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne müzakere yazılması kararının Alman yetkililere iletildiği belirtildi. Geride bıraktığımız Cuma günü iletilen bu kararda, terörist balı Salih Müslim’in tutuklanması ve iade edilmesi talebinde bulunuldu. 

BERLİN’DEKİ TERÖR MİTİNGİNDE GÖRÜLDÜ

Çekya’nın başkenti Prag’da yakalanan ve çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan PKK ve PYD’nin elebaşı Salih Müslim’in son olarak Berlin’de PKK\YPG yandaşlarının düzenlediği terör mitinginde konuşma yaparken görüntülendiği öğrenildi. Müslim, Türkiye tarafından kırmızı bültenle aranan isimler arasında yer alırken 26 Şubat tarihinde görülen Ankara Güvenpark bombalı terör saldırısıyla ilgili davada hakkında yeni bir kırmızı bülten talepnamesi düzenlenmesi kararı verilmişti.

 

Son dakika Türkiye Almanya Ankara Salih Müslim Tutuklama İade Adalet Bakanlığı PKK Miting Berlin