Türkiye'den ABD'ye Flaş Münbiç Teklifi: Askerlerimiz Birlikte Konuşlansın!

TAKİP ET

Dün ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın arasında geçen yaklaşık 3 saat 15 dakikalık görüşme sonrasında ülkeler arasındaki ikili görüşmelerin konuşulduğu belirtilmişti. Bugün Reuters'e konuşan bir Türk yetkili ABD'ye YPG'nin Fırat'ın doğusuna çekilmesini ve Türk ve ABD askerlerinin Münbiç'te birlikte konuşlanmalarını önerdiklerini aktardı.

Dün ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arasında geçen yaklaşık 3 saat 15 dakikalık görüşme sonrasında ülkeler arasındaki ikili görüşmelerin konuşulduğu belirtilmişti. Bugün Reuters’e konuşan bir Türk yetkili ABD’ye YPG’nin Fırat’ın doğusuna çekilmesini ve Türk ve ABD askerlerinin Münbiç’te birlikte konuşlanmalarını önerdiklerini aktardı.

Alınan bilgilere göre, dün saat 19.40 sularında başlayan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüşmesi tam 3 saat 15 dakika sürdü. Bu görüşme sonrasında iki ülke arasındaki ilişkilerin konuşulduğu belirtilirken başka bir iddiaya göre Türkiye’nin Tilleson’a YPG’nin Fırat’ın doğusuna çekilmesini ve ABD ile Türk askerlerinin Münbiç’te birlikte konuşlanmasının istendiği belirtildi.

TÜRK VE ABD ASKERLERİ BİRLİKTE Mİ GÖREV YAPACAK?

Verilen bu bilgiler sonrasında akıllara Türk ve ABD askerlerinin Münbiç’te birlikte görev yapacağı düşüncesi geldi. Ancak Türkiye tarafından henüz bu iddiaları doğrulayan bir açıklama yapılmadı.

ERDOĞAN VE TİLLERSON GÖRÜŞMÜŞTÜ

Dün ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ikili görüşme gerçekleştirmek için Ankara’ya gelmiş ve saat 19.40 sularında başlayan görüşme yaklaşık 3 saat 15 dakika sonunda bitmişti. Cumhurbaşkanı ve Tillerson arasında geçen konuşmada Suriye ve Irak’ta yaşanan bölgesel gelişmeler ve terörle mücadele konularının ele alındığı öğrenildi. Kritik görüşmede Türkiye ve ABD arasındaki ikili ilişkilerde ele alındı.

 

Dünya haberleri Cumhurbaşkanı Tillerson ABD Münbiç Suriye