Türkiye'de Mevsimler Karıştı! Bir Tarafta Yaz Bir Tarafta Lapa Lapa Kar Var

TAKİP ET

Nisan ayının gelmesiyle artık bahar geldi sıcaklıklar arttı denmişti. Mayıs ayına girmeye sayılı günle kala bugün Türkiye'de mevsimlerin birbirine karıştığı görüldü. Ülkede karışan mevsimler, bir tarafta yazı yaşatırken bir tarafta lapa lapa karla kışı gösterdi. Ülkenin doğusunda kar esareti yaşanırken Akdeniz'de ise yaz havası nedeniyle birçok kişi kendini denize bıraktı.

Nisan ayının gelmesiyle artık bahar geldi sıcaklıklar arttı denmişti. Mayıs ayına girmeye sayılı günle kala bugün Türkiye’de mevsimlerin birbirine karıştığı görüldü. Ülkede karışan mevsimler, bir tarafta yazı yaşatırken bir tarafta lapa lapa karla kışı gösterdi. Ülkenin doğusunda kar esareti yaşanırken Akdeniz’de ise yaz havası nedeniyle birçok kişi kendini denize bıraktı.

Türkiye’nin doğusu Nisan ayında karı gördü. Kars, akşam saatlerinde başlayan kar yağışının sabah saatlerinde de devam etmesiyle adeta beyaza büründü. Özellikle Kars-Digor karayolunun ulaşımda en çok güçlük çekilen bölge olduğu öğrenildi. 

LAPA LAPA KAR SÜRÜCÜLERİ YOLDA BIRAKTI

Dün, öğle saatlerinde başlayan sağanak yağışın akşam saatlerinde kara dönüşmesi sonucunda Nisan ayında ülkenin doğusuna kışı göstermiş oldu. Gece saatlerinde şiddetlenen kar yağışının Kars-Digor karayolunu hemen hemen kapattığı bu sebeple sürücülerin oldukça zor anlar yaşadığı öğrenildi. Sürücüler karla kaplanan yolda oldukça zor anlar yaşarken bazı TIR’ların yoldan çıktığı görüldü. Kar yağışının etkisini daha da arttırmasıyla bazı sürücülerin geri döndüğü öğrenildi. 

AKDENİZ’DE YAZ HAVASI

Ülkenin doğu bölgesinde bahar ayında kar yağmasının şaşkınlığı yaşanırken Akdeniz bölgesinde artan sıcaklıklar vatandaşların deniz sezonunu açmasına neden oldu. Ülkenin her iki kesiminde de görülen farklı hava olayı oldukça değişik görüntüler ortaya çıkardı. Öte yandan Kars’ın yanı sıra Erzurum’un yüksek kesimlerinde de akşam saatlerinde başlayan kar yağışının gece saatlerinde artarak şehrin yüksek kesimlerini beyaza bürüdü.

 

Doğu Anadolu AK Deniz Kar yağışı Bahar ayı Nisan Kars Erzurum Mevsim