Türkiye'nin ilk yerli asansör fabrikası açılış yapıldı: 15 bin kişiye istihdam sağlanacak

TAKİP ET

Türkiye'nin ilk yerli olan asansör fabrikası Emlak Konut Asansör Fabrikası Konya'da açılışı yapıldı. Açılışta açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bu proje ile 15 bin kişinin istihdam edileceğini dile getirdi. 

Bakan Kurum, yaptığı konuşmasında, "Türkiye artık boyun eğen, fason olarak gölgede kalan, küresel pazarda el pençe divan duran bir ülke değildir. Yerli ve milli kaynaklarıyla dünya pazarında güç sahibi, marka şehirleriyle yeni bir çağı açan, söz sahibi bir ülkedir." ifadelerini kullandı. 

Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde gerçekleşen açılış etkinliğine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın da katıldı. Türkiye'nin ilk yerli asansör fabrikası olan Emlak Konut Asansör Fabrikası'nın açılışı yapıldı. 

LİDER 7 ASANSÖR FİRMASI ARASINA GİRECEK 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile tarafından yapılan EKA hakkında bilgiler paylaşan Kurum, "Fabrikamız, tamamen sıfır atık uyumlu, çevre ve iklim dostu. Aynı zamanda kendi enerjisini üretiyor. Yani Türkiye'deki 'çevre dostu fabrikaların' en güzel örneği, işte hemen yanı başımızda. Fabrikamız inşallah önümüzdeki birkaç yıl içerisinde, yüzde 75 olan yerli ve millilik oranını yüzde 100'e çıkaracak, dünyanın lider 7 asansör firması arasına girecek, onlarla dişe diş bir rekabetle adını ilk sıralara altın harflerle yazdıracak." ifadelerini kullandı. 

15 BİN VATANDAŞIMIZA İSTİHDAM SAĞLAYACAK 

Kurum, fabrikanın ilk sene içerisinde 155 kişiyi istihdam edeceğini ifade ederek, "Üretimin yanı sıra montaj ve servis bakım hizmetleriyle bu sayıyı her geçen gün daha da artıracaktır. İlk hedefimiz, 2024 yılı sonuna kadar 5 bin, sonrasında ise minimum 15 bin vatandaşımıza, Konyalı kardeşimize istihdam sağlamak. İşte bu noktada buradan bir müjde vermek istiyorum. Fabrikamızda çalışanların yüzde 20'si gençlerimizden oluşacak. İnşallah başta Konyalı gençlerimiz bu fabrikada, ekonomimize katma değer oluşturacak, ülkemizin istikbaline yön verecek." dedi. 

TÜRKİYE'NİN İLK SIFIR ATIK SANAYİ SİTESİ 

Konya'nın en büyük sıkıntılarından biri olan hava kalitesini iyileştirmeye yönelik, ekolojik koridor ve bisiklet yolları projeleri gibi birçok proje yaptıklarını dile getiren Kurum, Türkiye'nin ilk "Sıfır Atık Sanayi Sitesi"nin Konya'da yapıldığını ifade etti. 

Konya asönsör Bakan Kurum