Türkiye, İran ve Irak'tan Barzani'ye Ağır Darbe: Sınır Kapıları İçin Harekete Geçiyorlar!

TAKİP ET

Türkiye'nin dün Erbil ve Süleymaniye'ye uçuşlarını süresiz olarak iptal etmesinin ardından IKBY yönetimine ağır bir darbe vurulmuştu. Bu kez de İran, Türkiye ve Irak birlikte hareket ediyor ve sınır kapılarının kontrolünü alabilmek için plan hazırlıklarına başladıkları öğrenildi.

Türkiye’nin dün Erbil ve Süleymaniye’ye uçuşlarını süresiz olarak iptal etmesinin ardından IKBY yönetimine ağır bir darbe vurulmuştu. Bu kez de İran, Türkiye ve Irak birlikte hareket ediyor ve sınır kapılarının kontrolünü alabilmek için plan hazırlıklarına başladıkları öğrenildi.

Barzani, tüm dünyayı karşısına alarak bağımsızlık referandumunu gerçekleştirmiş bunun ardından gelen yaptırımlarla da köşeye sıkışmaya başlamıştı. Barzani’ye son darbe Türkiye’den geldi ve dün saat 18.00’da Erbil ve Süleymaniye’ye olan uçuşlar süresiz olarak iptal edildi.

TÜRKİYE, İRAN VE IRAK SINIR KAPILARININ KONTROLÜNÜ İSTİYOR

Türkiye’nin dün süresiz olarak uçuş yasağı getirmesinin ardından Kuzey Irak havaalanı bomboş kaldı. Öte yandan Barzani’ye ait yayın organı olan Rudaw’ında Erbil yönetimi ile Bağdat ve Birleşmiş Milletlere çağrı yaparak bu uçuş yasağının iptal edilmesini istediği öğrenildi. Bir açıklamada Irak Savunma Bakanlığından geldi. Açıklamada, Bağdat’ın İran ve Türkiye ile beraber koordinasyonlu olarak IKBY’nin sınır kapılarının kontrolünü ele almak istediklerini ve bunun için harekete geçtiklerini belirtti. 

REFERANDUM’DA YÜZDE 92 ‘EVET’ DEMİŞTİ

Barzani yönetimi tarafından tüm dünyanın karşı olduğu bağımsızlık referandumu 25 Eylül tarihinde gerçekleştirilmiş ve yüzde 92 ‘evet’ oyu çıkmıştı.

 

türkiye ırak iran barzani sınır kapıları IKBY referandum hazırlık ortak