Türkiye Harekete Geçti! Katliamların Sürdüğü Bölge İçin Rusya ve İran'a Kritik Çağrı

TAKİP ET

Doğu Guta'da devam eden sivil katliamı ile ilgili açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, hava saldırılarının kabul edilemez olduğunu belirterek Rusya ve İran'a rejimi durdurma çağrısı yaptı.

Doğu Guta’da devam eden sivil katliamı ile ilgili açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, hava saldırılarının kabul edilemez olduğunu belirterek Rusya ve İran’a rejimi durdurma çağrısı yaptı.

Gündeme ve dünyaya dair önemli açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, son olarak Hollanda Parlamentosu tarafından 1915 olaylarının ‘Soykırım’ olarak kabul edilmesini eleştirdi. Öte yandan Suriye’de yaşanan son gelişmelere ve Doğu Guta katliamlarına değinen Çavuşoğlu, Rusya ve İran’a rejimi durdurmasına yönelik çağrı yaptı. 

‘KARAR YANLIŞTIR’

Hollanda’nın verdiği 1915 olaylarını ‘Soykırım’ kabul etme kararını eleştiren Çavuşoğlu, ‘Hollanda zaten aşırı akımların merkezi olmuştur’ dedi. ‘Karar doğaldır ama yanlıştır’ diyen Çavuşoğlu, siyasetçilerin geçmiş tarihlerle ilgili kıt bilgileriyle karar almamaları gerektiğini söyledi. Yaklaşık 1 yıldır Türkiye ve Hollanda ilişkilerinin gergin olduğunu söyleyen Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin Hollanda’ya ilişkileri düzeltmek için bazı şartlar sunduğunu ve iki ülke arasındaki ilişkilerin düzeltilmesi için bu tip konularla uğraşmak yerine Türkiye’yi kazanmak için ne yapmak gerektiğine kafa yorulması gerektiğini söyledi. Verilen skandal karar tepki gösteren Çavuşoğlu, ‘Kararın hiçbir bağlılığı yoktur, kendi kendilerini tatmin etmişlerdir.’ dedi. 

‘YETER ARTIK BU İNSANLAR ÖLMESİN’

Öte yandan Doğu Guta’da yaşanan katliamlara da değinen Çavuşoğlu, ‘Yeter artık bu insanlar ölmesin.’ diyerek Rusya ve İran’a rejimi durdurun çağrısında bulundu. Çatışmaların başladığı günden itibaren Doğu Guta’da binlerce masum insanın öldüğünü söyleyen Çavuşoğlu, ateşkes konusunda Rusya2nın daha duyarlı hareket etmesi gerektiğini söyledi.

 

Dünya haberleri Doğu Guta Katliam Mevlüt Çavuşoğlu Rusya İran Suriye Hollanda Dış politika