Türkiye'deki toplam vaka sayısı açıklandı! İşte ülkemizdeki son durum

TAKİP ET

Dünya genelinde etkili olan ve küresel bir salgın haline gelen koronavirüs salgınının etkisi ülkemizde de her geçen gün artarak devam ediyor. Ülkemizdeki son durum herkes tarafından merakla takip edilirken bugün açıklanan güncel tabloda toplam vaka sayılarına da yer verildi. 

Dünya genelinde etkili olan ve küresel bir salgın haline gelen koronavirüs salgınının etkisi ülkemizde de her geçen gün artarak devam ediyor. Ülkemizdeki son durum herkes tarafından merakla takip edilirken bugün açıklanan güncel tabloda toplam vaka sayılarına da yer verildi. Son 24 saatlik verileri açıklayan Sağlık Bakanı Koca, salgına karşı mücadelede beraber hareket etme vurgusunu bir kez daha yaparken vefat sayısındaki artış bir kez daha dikkat çekti. İşte 10 Aralık 2020 koronavirüs tablosu ve tüm detaylar…

Ülkemizdeki Toplam Kaç Vaka Var?

Son 24 saat içinde 206.202 yeni test yapıldığı aktarılırken bugün tespit edilen vaka sayısı ise 30.424 olarak açıklandı. Bugüne kadar yapılan toplam test sayısının 20.500. 579’a ulaştığı görülürken ülkemizdeki toplam vaka sayısının ise 1.748.567 olduğu açıklandı. Açıklanan toplam vaka sayılarının geriye dönük tüm vakaları kapsadığı bilgilerine de yer verildi.


Vefat Sayısında Son Durum

Son 24 saatlik verilere göre, koronavirüs vefat sayısına 220 kişi daha eklendiği ve güncel rakamlarla beraber ülkemizdeki toplam vefat sayısının 15.751’e çıktığı aktarıldı. Aynı zamanda bugün virüsü yenerek sağlığına kavuşan hasta sayısının da 5.232 kişi artarak toplamda 452.593’e yükseldiği görüldü.

Sağlık Bakanı’ndan Yeni Uyarılar

Güncel tabloda bugün tespit edilen 5.918 yeni hasta olduğunu aktaran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, alınan tedbirlerin etkisinin hissedilmeye başlandığını ekledi. Öte yandan ağır hasta sayısındaki artış hızının azalmaya devam ettiğini belirten Bakan Koca, ‘Birlikte mücadele edelim’ diyerek bir kez daha salgına karşı mücadelede beraberlik vurgusu yaptı.

 

vaka vefat türkiye 10 aralık