Türkiye'de son durum ne? 25 Mayıs 2020 koronavirüs tablosu

TAKİP ET

Dünya genelinde etkisini hala devam ettiren yeni tip koronavirüs salgını ülkemizde de insan sağlığını doğrudan etkilemeye devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından bugünkü koronavirüs tablosu paylaşılırken vaka sayısındaki düşüş dikkatlerden kaçmadı.

Dünya genelinde etkisini hala devam ettiren yeni tip koronavirüs salgını ülkemizde de insan sağlığını doğrudan etkilemeye devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından bugünkü koronavirüs tablosu paylaşılırken vaka sayısındaki düşüş dikkatlerden kaçmadı. Sağlık Bakanlığı, 25 Mayıs 2020 Türkiye koronavirüs tablosunu açıkladı. Peki, Türkiye’de son durum ne? Koronavirüs vaka ve ölü sayısı kaç oldu? İşte tüm detaylar…

Toplam Vaka Sayısı

Sağlık Bakanlığı tarafından güncellenen koronavirüs tablosuna göre, son 24 saatlik verilere bakıldığında 987 yeni vaka tespit edildiği gözlemlendi. Açıklanan yeni vakalarla beraber toplam vaka sayısı 157.814’e ulaştı.

Toplam Vefat Sayısı

Koronavirüs, bugün 29 vatandaşımızın daha hayatını kaybetmesine neden olurken eklenen son rakamlarla beraber koronavirüs sebebiyle vefat eden toplam hasta sayısı 4.369’a çıktı.

Yoğun Bakım ve Entübe Hasta Sayıları

Koronavirüse yakalanan ve hastanede yoğun bakım tedavisi gören toplam hasta sayısı 756 olarak açıklanırken toplam entübe hasta sayısı ise 371 olarak aktarıldı.

Toplam İyileşen Hasta Sayısı

Koronavirüsü yenen ve iyileşerek taburcu edilen hasta sayısı son 24 saatlik verilere göre, 1.321 olarak açıklanırken eklenen yeni rakamlarla beraber toplam iyileşen hasta sayısı 120.015’e ulaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan Açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, iyileşen toplam hasta sayısının 120 bini geçtiğini belirtirken, yoğun bakım desteğine ihtiyaç duyan hasta sayısında azalma olduğunu ifade etti. Salgın döneminde elde edilen bu başarının 83 milyonun başarısı olduğunu söyleyen Bakan Koca, yeni dönemde yeni ve güçlü tedbirin, ‘Sosyal hayatta hep birlikte alınacak olan tedbirdir’ ifadelerine yer verdi.


 

koronavirüs #vaka #ölü