Türkiye'de koronavirüs verilerinde son durum ne? Vaka sayıları ne durumda?

TAKİP ET

Dünya genelinde koronavirüs tehdidi devam ederken ülkemizde 1 Haziran 2020 tarihinde normalleşme sürecine girildi. Türkiye'deki son durum Sağlık Bakanlığı tarafından güncel olarak aktarılırken son 44 günlük durum değerlendirmesi yapıldı.

Dünya genelinde koronavirüs tehdidi devam ederken ülkemizde 1 Haziran 2020 tarihinde normalleşme sürecine girildi. Türkiye’deki son durum Sağlık Bakanlığı tarafından güncel olarak aktarılırken son 44 günlük durum değerlendirmesi yapıldı. Son 44 gün içerisinde ülkemizdeki vaka sayıları binin altına geriledi ve 900 sınırlarına geldi. İşte son 24 saatlik koronavirüs tablosu ve ülkemizdeki son durum…

Vaka Sayıları Binin Altında

Sağlık Bakanlığı tarafından güncel olarak her gün paylaşılan koronavirüs tablosunu sosyal medya hesabından paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, her gün uyarılarına bir yenisini ekliyor. Türkiye’deki son 24 saatlik verilere göre yapılan 43 bin 404 test sonucunda 902 yeni vaka tespit edildi. Ülkemizdeki toplam vaka sayısı ise 222.402’ye çıktı.


Hayatını Kaybedenlerin Sayısı Kaç Oldu?

Son 24 saatlik rakamlara göre ne yazık ki 19 vatandaşımız daha koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti. Ülkemizdeki toplam vefat sayısı ise 5.545’e yükseldi. 

İyileşen Hasta Sayısı 205 Bini Aştı

Koronavirüs sebebiyle tedavi gören ve iyileşerek sağlığına kavuşan hasta sayısı son 24 saat içinde 1.203 kişi daha artarak 205.214’e yükseldi.


Sağlık Bakanı’ndan Değerlendirme

Bakanlığın verileri üzerinde değerlendirme yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tam 44 gün sonra yeni vaka sayısının 900 sınırında olduğunu söyledi. Öte yandan yakın günlerde ilk defa iyileşen hasta sayısının vaka sayısından 300 fazla olduğunu söyleyen Sağlık Bakanı, illerdeki maske kullanımının daha da yaygınlaştığına dikkat çekti. 
 

koronavirüs sağlık bakanı