Türk Vatandaşlara Küstah Tehdit! Evlerinin Kapılarını Karalayarak Bıraktıkları Not Dehşete Düşürdü: Eğer Bir Daha Camiye Giderseniz…

TAKİP ET

Hollanda'nın Zaandam şehrinde Türk vatandaşlara kağıda yazılı şekilde yapılan tehditler dehşete düşürdü. Türk ailelerin evine bırakılan İslamofobik yazılar içeren bu tehdit mektuplarının içinde ailelerin camiye gitmeleri durumunda sonlarının geleceği gibi ifadelere yer verildiği öğrenildi.

Hollanda’nın Zaandam şehrinde Türk vatandaşlara kağıda yazılı şekilde yapılan tehditler dehşete düşürdü. Türk ailelerin evine bırakılan İslamofobik yazılar içeren bu tehdit mektuplarının içinde ailelerin camiye gitmeleri durumunda sonlarının geleceği gibi ifadelere yer verildiği öğrenildi.

Hollanda’da Türk vatandaşların evlerine bırakılan dehşet verici mektuplar basına yansıdı. Zaandam şehrinde komşu oldukları öğrenilen iki Türk ailenin evlerinin giriş kapısına bırakıldığı öğrenilen mektuplarda İslamofobik yazılar bulunduğu ve gamalı haç bırakıldığı öğrenildi.

TÜRK AİLELER ŞİKAYETTE BULUNDU

Zaandam şehrinde meydana gelen olay Hollanda basınına da yansırken olayla ilgili alınan bilgilerde, komşu oldukları öğrenilen iki Türk ailenin evlerinin hemen giriş kapısına kırmızı bir boya ile karalama yapıldığı ve karalanmış olan kapıların önüne zarf içinde notlar bırakıldığı belirtildi. Notların içinde Müslümanlara hakaret içeren sözler yer aldığı belirtilirken Türk ailelere, ‘Bir daha camiye giderseniz sonunuz gelir’ şeklinde tehdit içerikli ifadeler yer aldığı bilgisi alındı. Türk ailelerin kapılarının önlerine bırakılan bu mektuplarda İslamofobik ifadelere yer verildiği ve mektupların bulunduğu zarfların içine gamalı haç bırakıldığı belirtildi. Türk aileler olay sonrasında hemen polise şikayette bulunurken polis ekiplerinin söz konusu şikayetin ardından araştırma yapmaya başladıkları belirtildi. İki komşu Türk aileye bırakılan bu tehdit içerikli mektupları henüz kimin veya kimlerin bıraktığına dair bir bilgiye ulaşılamadığı aktarıldı.

 

Dünya haberleri Hollanda Zaandam Türk ailelere tehdit Kapı önlerine mektup Müslüman aileler İslamofobik mesajlar