Tüm Türkiye Ona Ağlamıştı! Canice Katledilen Özgecan Aslan'ın Ölüm Yıldönümünde Annesinden Yürek Yakan Sözler

TAKİP ET

Mersin Tarsus ilçesinde bindiği bir dolmuşun şoförü tarafından cinsel saldırıya maruz kaldıktan sonra canice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın ölümünün üstünden tam 3 yıl geçti. Genç Özgecan'ın annesi kızının ölüm yıldönümünde söyledikleri ile yürekleri yaktı.

Mersin Tarsus ilçesinde bindiği bir dolmuşun şoförü tarafından cinsel saldırıya maruz kaldıktan sonra canice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın ölümünün üstünden tam 3 yıl geçti. Genç Özgecan’ın annesi kızının ölüm yıldönümünde söyledikleri ile yürekleri yaktı.

Olay, Mersin Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015 tarihinde meydana gelmişti. Henüz 19 yaşında üniversite öğrencisi olan Özgecan Aslan, iğrenç bir cinsel saldırı sonrasında canice öldürülmüş ve tüm Türkiye Özgecan Aslan’ın ölümüyle büyük sarsıntı yaşamıştı. 

CESEDİ YANMIŞ HALDE BULUNMUŞTU

Mersin Tarsus ilçesinde okulundan evine dönmek için bindiği bir minibüste katledileceğini bilmeden yoluna devam eden üniversite öğrencisi Özgecan’ın cesedi 13 Şubat 2015 tarihinde Tarsus-Ankara Karayolu üzerinde yer alan bir köyde yanmış bir şekilde bulunmuştu. Özgecan Aslan'ın cinsel saldırıya uğrayarak vahşice katledilmesi tüm Türkiye ve dünyada büyük yankı uyandırmış ve tepkiler çığ gibi büyümüştü. ‘Kadına Şiddet’in simgesi haline gelen genç Özgecan’ın ölümüne sebep olan 3 sanık indirimsiz müebbet hapse çarptırılmıştı.

‘BU ACI ÖLENE KADAR BİTMEZ’

3 yıl önce canice katledilen Özgecan Aslan’ın acılı annesi Songül Aslan, kızının ölüm yıldönümünde söyledikleri ile bir kez daha yürekleri dağladı. Kızının ölümünün ardından sürekli rüyalarında onu gördüğünü söyleyen anne Songül Aslan, ‘Kaç kere rüya gördüm. Ben ölmedim, tatildeyim diyor, gelip sarılıp öpüyor. Anne bana çok iyi bakıyorlar, ben çok mutluyum diyor.’ diyerek yaşadığı acıyı bir kez daha anlattı. ‘Bu acı ölene kadar bitmez’ diyen acılı annenin sözleri herkesi gözyaşlarına boğdu.

 

Mersin Tarsus Özgecan Aslan Songül Aslan Anne Cinsel saldırı Kadın cinayeti Cinayet Kadına şiddet