Tüm Dünyayla Dalga Geçti! Suriye'de Katliam Yapan Esad'ın Son Fotoğrafı Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Suriye'de yaptığı katliam sonrasında başkent Şam'da İran dini lideri Hamaney'in başdanışmanı olan Velayeti'yi ağırladı. Esad'ın objektiflere gülerek bakması dikkat çekti.

Suriye’de yaptığı katliam sonrasında başkent Şam’da İran dini lideri Hamaney’in başdanışmanı olan Velayeti’yi ağırladı. Esad’ın objektiflere gülerek bakması dikkat çekti.

Kısa bir süre önce sarayını bırakarak kaçtığı iddia edilen Şam rejimi lideri Beşar Esad’ın son ortaya çıkan fotoğrafında objektiflere gülmesi dikkat çekti.

GÜLEREK POZ VERDİ

Suriye’nin başkenti Şam’da İran dini lideri Hamaney’in başdanışmanı olan Velayeti’yi ağırlayan Esad, objektiflere gülerek poz verdi. Öte yandan daha önce Duma’da açıklamalarda bulunan Velayeti, herhangi bir yabancı saldırı karşısında Şam’ın yanında olacaklarını ve İran’ın Amerika ve İsrail mücadelesinde Suriye’yi desteklediğini belirtmişti.

KİMYASAL SİLAH KULLANMIŞTI

Şam rejimi lideri Beşar Esad ve destekçileri muhaliflerin kontrolü altındaki Doğu Guta’da kimyasal silah kullanmıştı. Kimyasal saldırı sonucunda en az 78 can kaybı yaşandığı belirtilirken bu saldırı tüm dünyayı sarsmıştı. 

ABD ESAD’A KARŞI ASKERİ OPERASYONA HAZIRLANIYOR

Öte yandan dün ve bugün ABD ile Rusya arasında yaşanan Suriye gerilimi tüm dünyayı etkisi altına aldı. ABD’nin Esad’a karşı askeri bir operasyona hazırlandığı öne sürülürken ABD Başkanı Donald Trump’ın dün ve bugün resmi Twitter hesabından gönderdiği mesajlar tansiyonu bir hayli yükseltmişti. Trump, füzelerin hazır olduğunu ve Suriye’yi vuracaklarını belirtirken Rusya Devlet Bakanı Putin ise verdiği yanıtta sağ duyulu olunması gerektiğini belirterek gerilimi yumuşatmaya çalışmıştı.

 

Dünya haberleri Beşar Esad İran ABD Suriye Rusya Doğu Guta Kimyasal saldırı