Tüm Dünya'nın Gözü Sınırdaki Türk Tanklarında! Tanklar Manevralarıyla Tozu Dumana Kattı

TAKİP ET

Kuzey Irak'ta yaşanan son gelişmeler ve referandumdaki ısrar sonrasında Türk Silahlı Kuvvetleri Habur Sınır Kapısı'nda operasyon başlatmıştı. Başlatılan operasyonun 4. gününde ise tüm dünya sınırdaki Türk tanklarını izledi.

Kuzey Irak’ta yaşanan son gelişmeler ve referandumdaki ısrar sonrasında Türk Silahlı Kuvvetleri Habur Sınır Kapısı’nda operasyon başlatmıştı. Başlatılan operasyonun 4. gününde ise tüm dünya sınırdaki Türk tanklarını izledi.

Türk tanklarının tatbikat anında tozu dumana kattığı anlar saniye saniye görüntülendi. Görüntüler dünya ajansları tarafından da servis edildi.

SINIRDA ASKERİ TATBİKAT YAPILIYOR

Kuzey Irak’taki son gelişmelerin ardından Genel Kurmay Başkanlığı Habur Sınır Kapısına sevkiyat yapmış ve sınırda askeri tatbikat başlatmıştı. Tatbikatın bugün dördüncü gününe girildi. Türk tanklarının sınırda yaptığı tatbikat ise dünyadan da yakından takip edildi. Uluslararası ajansları Türk tanklarının tatbikat sırasında yaptığı hızlı manevraları abonelerine servis etti.

ÜST DÜZEY GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINIYOR

TSK, Habur Sınır Kapısı’na sadece 2 kilometre uzaklıkta bulunan TIR Parkı’nın hemen karşısındaki boş bir arazide tatbikat başlatmıştı. Başlatılan tatbikatın bugün dördüncü gününe girildi. Tatbikatın dördüncü gününde Türk tanklarının hızlı manevraları dünya ajanslarından da görüntülenirken tatbikat alanında geçici komuta merkezinin kurulduğu bölgenin etrafının jiletli tellerle çevrelendiği ve bölgenin çevre güvenliği için profesyonel askerlerden oluşan ani müdahale mangasının sağlandığı öğrenildi.

MGK’NIN KARARI BEKLENİYOR

Geçici komuta merkezi olarak kurulmuş olan tatbikat alanına yapılan sevkiyatlar sonrasında gözler MGK’dan çıkacak karara çevrildi. Sınırda süren tatbikatın dördüncü gününe girilmesinin ardından bölgedeki askeri varlığın geçicimi yoksa kalıcı mı olacağı ise yarın yapılacak olan MGK toplantısının ardından belli olacak.

 

kuzey ırak habur sınır kapısı türk tankları dünya dünya ajansları menavra tatbikat 4. gün TSK MGK