Tüm Dünya'nın Gözü Önünde Yapılan Arakan'daki Katliam İçin BMGK Harekete Geçti!

TAKİP ET

Myanmar'daki Arakan'lı Müslümanlara yönelik olarak gerçekleştirilen kan dondurucu katliamla ilgili nihayet BMGK'dan bir adım geldi. Yapılan katliama Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi 5 daimi üyesinden İngiltere harekete geçerek BMGK'yı acil toplantıya çağırdı.

Myanmar’daki Arakan’lı Müslümanlara yönelik olarak gerçekleştirilen kan dondurucu katliamla ilgili nihayet BMGK’dan bir adım geldi. Yapılan katliama Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi 5 daimi üyesinden İngiltere harekete geçerek BMGK’yı acil toplantıya çağırdı.

25 Ağustos’tan bu yana Arakan’lı Müslümanlara yapılan vahşi katliam BMGK’yı harekete geçirdi. Güvenlik Konseyinin bir üyesi olan İngiltere’nin katliamla ilgili acil toplantı çağrısı yaptığı öğrenildi. 

ÖNEMLİ TOPLANTI YARIN GERÇEKLEŞECEK

25 Ağustos tarihinden bu yana Myanmar’da Arakan’lı Müslümanların katledilmesi, diri diri yakılarak hamile kadınlara tecavüz edilmesine kadar birçok kan donduran olayın yaşanması sonucunda BMGK harekete geçti. Tüm dünyanın gözü önünde yaşanan ve vicdanları sızlatan vahşi katliam için İngiltere’nin BMGK’yı acil toplantıya çağırdığı ve yapılacak olan önemli toplantının İngiltere’nin çağrısı sonucunda yarın gerçekleştirilmesinin beklendiği öğrenildi. 

 

Myanmar arakan katliam BMGK ingiltere toplantı vahşi katliam dünya dünya haberleri