Tüm Dünya Oradan Gelecek Haberi Bekliyordu! Soçi Zirvesinde Karar Verildi

TAKİP ET

Rusya'da Suriye'nin kaderi için toplanan Soçi Zirvesi sona erdi. Zirve sonrasında açıklanan bildirgede Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı duyulduğu belirtildi.

Rusya’da Suriye’nin kaderi için toplanan Soçi Zirvesi sona erdi. Zirve sonrasında açıklanan bildirgede Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygı duyulduğu belirtildi.

Suriye’nin geleceği için toplanan Soçi Zirvesi sona erdi. Zirve sonrasında yapılan açıklamada, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygı duyulduğu belirtildi.

TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ VE EGEMENLİĞİNE VURGU 

Toplanan Soçi Zirvesi’nde gündem konusu Suriye olurken Suriye’nin geleceği ile ilgili görüşmeler gerçekleştirildi. Suriye’nin toprak bütünlüğü ve egemenliğine vurgu yapılan zirvenin sonunda Suriye halkının ülke geleceğini seçim kararıyla belirlemesi gerektiğine vurgu yapıldı. 

'BÜTÜN SURİYELİLER EŞİTTİR'

Rusya'da gerçekleştirilen Soçi Zirvesi sonrasında yayınlanan bildirgede, Suriye ordusunun korunması ve Suriye sınırlarını koruma konularının konuşulduğu ve Suriye ordusunun bölgede yabancı güçlerle ve terörizmle mücaddelesi için görevine devam etmesi gerektiği belirtildi. Bildirgede, Suriye güvenlik güçlerinin kanunlara uyumlu bir şekilde çalışmalarına devam etmesi gerektiği ve din veya etkimn kimlik farkı olmadan bütün Suriye'lilerin eşit olduğu belirtildi. Zirvede Suriye halkının kendi geleceğine muhakkak seçimle karar vermesi gerektiği söylendi.

Dünya haberleri Suriye Soçi zirvesi Rusya Soçi zirvesi kararı