Trabzon'da silahlı kutlamalarda bir kişi hayatını kaybetti, dört kişi yaralandı

TAKİP ET

Trabzon'da Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci oylamasının ardından yapılan kutlamalarda yaşanan olaylar sonucunda yeni bir haber ortaya çıktı. 75 yaşındaki Yakup Hendem, havaya ateş açarken silahının tutukluk yapması üzerine kontrol etmek istedi. Ancak silahın ateş alması sonucu kendini vurdu. Hendem, hastaneye kaldırıldı, ancak yaşamını yitirdi.

Bu kutlamalar sırasında Trabzon'un farklı ilçelerinde ateşlenen silahların çıkardığı mermiler ise 1'i çocuk 4 kişiye isabet etti ve yaralanmalarına neden oldu. Polis, yaralanmalara sebep olan silahları ateşleyen kişileri tespit etmek için çalışmalarına başladı.

Trabzon'da resmi olmayan kesin seçim sonuçlarının kutlanmasıyla beraber bazı ilçelerde silahlı kutlamalar düzenlendi. Bu kutlamalarda Sürmene, Of ve Hayrat ilçelerinde silahlarla havaya ateş açıldı. Silahlı kutlamalar sırasında, Sürmene ilçesinde yaşayan Yakup Hendem, seçim sonucunu kutlamak için tabancayla havaya ateş etmeye başladı. Ancak silahı tutukluk yapınca kontrol etmek isteyen Hendem, silahtan çıkan kurşunla karnından yaralandı. Hendem, ailesi tarafından Sürmene Devlet Hastanesi'ne götürüldü ve oradan da Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Ameliyat sonrası yoğun bakıma alınan Hendem, sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Of ilçesinden gelen diğer bir silahlı kutlama haberi ise şu şekilde: Karabudak Mahallesi'nde kimin ateşlediği bilinmeyen bir silahtan çıkan kurşun, evinin önünde oyun oynayan 3 yaşındaki Abdulkadir Ayaz'a isabet etti. Kurşun, çocuğun pijamasını delip sırtını sıyırarak yere düşmesine neden oldu. Abdulkadir Ayaz, Of Devlet Hastanesi'ne götürüldü ve tedavisi yapıldıktan sonra taburcu edildi. Olayı anlatan Hasan Ayaz, oğlunun hafif şekilde yaralandığını ve silahla yapılan sevinç gösterilerine karşı olduklarını belirtti. İnsanların üzülmemesi için herkesi duyarlı olmaya davet etti.

İstanbul'dan Trabzon'un Hayrat ilçesine oy kullanmaya gelen Nurten Yıldırım (47) ise evinin önünde nereden ateşlendiği bilinmeyen bir tabancadan çıkan kurşunla yaralandı.

trabzon seçim kutlama