Tok Tutup İştah Azaltan Besinler

TAKİP ET

Bazı besinlerin tok tutup iştah azalttığını biliyor muydunuz? İştahsızlık uzun süre vücudun vitamin ve minarelerden yoksun olmasına sebep olur.

Tokluk hissi kilo verme olarak görünse de yeterli besin alamamaktan bağışıklığın zayıflamasına neden olur. Özelikle bağırsak florasını değiştirerek ishal ya da kabıza neden olabilir. Hatta ilerleyen zamanlarda ciddi hastalıklara davetiye çıkarabilir. Hem vücudu besleyip hem tokluk hissi verip iştahınızı azaltacak besinler yazımızda bulabilirsiniz.
Uzun süre tokluk hissi verip, iştah azaltan işte o besinler

Yumurta

Kahvaltıda tüketilen yumurta, gün boyu tokluk hissi verir. Yumurtanın tümü proteindir. Kolesterol sadece yumurta sarısında bulunur, bunun yarıdan azı bağırsakta emilir. Yumurtanızı haşlanmış olarak tercih edin.

Baklagiller

Bakliyatlarda kolesistokinin maddesi yönünden oldukça zengindir. Bu madde sindirim sisteminde salgılanarak, doğal olarak iştah azaltır. Fasulye, barbunya, nohut, bakla, mercimek ve benzeri baklagiller, kan şekerinizi yavaş yükselterek, lif ve bitkisel protein aldığınız için uzun süre tok hissetmenizi sağlayacaktır.

Zeytinyağı

Sızma zeytinyağının içindeki omega 6 yağ asitleri kalori yakmanızı hızlandırır. Zeytinyağın çiğ olması daha ideal olandır, salatalarla beraber yemek iştah azaltmada etkili olacaktır. 

Sirke

Sirke mide boşalmasını yavaşlatarak hem daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar, hem de yemekten sonra kan şekerinin hızlı yükselmesine engel olur. Çorba ve salatalara ekleyeceğiniz sirke iştahınızı azaltıp tokluk hissi verir.


Tarçın

Gün içinde yiyeceklerinize serpeceğiniz bir miktar tarçın, yemek sonrası insülin artışını engeller. Çabuk acıkıp tekrar yemek yeme hissine mani olur. 

Ayva-Armut

Ayva ve armutta bulunan pektin adlı lifler bulunur, bu lifler sayesinde kolestrolünüz düşer. Ara öğünlerde yiyeceğiniz bir armut veya ayva tok hissetmenizi sağlayarak, öğünde yediğiniz yemek miktarını azaltacaktır. 

Salata

Yemeklerden önce salata yemek, doymuş hissetmenizi sağlamanın en faydalı ve kolay yollarındandır.  Salatanın hacmi mideyi doldurduğu için salatadan sonra daha az yemek yiyeceksiniz. 

Yeşil çay

Yeşil çay en iyi zayıflama yöntemlerinden biridir. Yeşil çayda bulunan kateşinler adlı antioksidanlar, yağ yakımını arttırıp metabolizmayı hızlandırır. Yeşil çay aynı zamanda kolesterolü de düşürmeye yardımcı olur.

Tokluk hissi uzun süre tok tutan besinler tok tutan gıdalar tok tutan besinler