Tıp Tarihi Böylesini Görmedi: Yanlış Hastaya Beyin Ameliyatı Yapıldı!

TAKİP ET

Kenya'da tıp tarihine geçecek skandal bir hata yapıldı. Hastaların karışmaması için bileklerine takılan künyelerin karışması sonucunda beyin cerrahının yanlış hastanın kafatasını açtığı öğrenildi.

Kenya’da tıp tarihine geçecek skandal bir hata yapıldı. Hastaların karışmaması için bileklerine takılan künyelerin karışması sonucunda beyin cerrahının yanlış hastanın kafatasını açtığı öğrenildi.

Olay, Kenya’da geride bıraktığımız Pazar günü Kenyatta Hastanesi’nde meydana geldi. Alınan bilgilere göre hastaneye sedyeyle bilinci kapalı halde getirilen iki hastadan birinin beyninde oluşan pıhtı nedeniyle ameliyat edilmesi gerekiyordu. Diğer hastanın ise tıpta adı ‘Kapalı baş yarası’ olan kafada travma sebebiyle oluşan şişlik nedeniyle bir hemşireye görünmesi gerekiyordu. Ancak hastaların karışmasıyla olanlar oldu.

HASTALAR KARIŞTI

Hastaneye sedyelerde aynı anda getirilen iki hastanın künyelerinin karışması sonucunda ameliyathaneye getirilen yanlış hastanın beyin cerrahı tarafından kafatası açıldı. Doktorlar normal bir şekilde ameliyata başlayıp devam ederken ameliyatta saatler sonra hastanın beyninde pıhtı olmadığı görüldüğünde yapılan yanlışın farkına varıldı. İki hastanın isimlerinin yazılı olduğu künyelerin karışması sonucunda yapılan bu skandal hata sonrasında hastane yönetiminden yapılan hatadan dolayı büyük üzüntü yaşandığı belirtildi. Ayrıca ameliyata giren doktorunda açığa alındığı bilgisine ulaşıldı. 

3 HASTANE PERSONELİ AÇIĞA ALINDI

Söz konusu hata sonrasında bir doktor açığa alınırken o gece hataya neden olan bir anestezi uzmanı ve iki hemşiresi olmak üzere 3 hastane personelinin de konuyla ilgili inceleme sonrasında açığa alındığı öğrenildi. Öte yandan isimleri karıştırılan iki hastanın tedavisinin sürdüğü ve sağlık durumlarının iyi olduğu bilgisi paylaşıldı.

 

Dünya haberleri Sağlık haberleri Kenya Beyin ameliyatı Karışan hastalar Yanlış hastaya beyin ameliyatı Hastane