Teröristlerin Kökünün Kazındığı Burseya Dağı'ndan Yeni Görüntüler, Mehmetçik İnlerine İndi!

TAKİP ET

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Zeytin Dalı operasyonu kapsamında Afrin'in Kuzeydoğusundaki Burseya Dağı gerçekleştirilen operasyonlar sonrasında teröristlerin elinden alındı. Teröristlerin elinden alınan Burseya Dağı'ndan yeni görüntüler geldi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Zeytin Dalı operasyonu kapsamında Afrin’in Kuzeydoğusundaki Burseya Dağı gerçekleştirilen operasyonlar sonrasında teröristlerin elinden alındı. Teröristlerin elinden alınan Burseya Dağı’ndan yeni görüntüler geldi. 

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu birlikleri tarafından yürütülen ve hızla devam eden Zeytin Dalı operasyonu kapsamında Afrin’in Kuzey Doğusunda yer alan stratejik Bureya Dağı teröristlerin elinden alınarak bölge tamamen arındırıldı. PKK ve PYD’nin elinden alınan Burseya Dağı’ndan yeni görüntüler geldi.

BURSEYA DAĞI TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ

Afrin’de başlatılan Zeytin Dalı operasyonu kapsamında stratejik bölge olan Burseya Dağı Türk askerleri ve ÖSO birliklerinin ortak operasyonu ile teröristlerden tamamen temizlendi. Bölge terörden temizlendikten sonra TSK ve ÖSO birlikleri Afrin’i işgal altına alan terör örgütünün hendek ve tünel ağlarındaki el yapımı patlayıcı ve mayınlı tuzaklara karşı önlem almak için arama imha ve çevre güvenlik faaliyetlerini sürdürdü. 

BURSEYA DAĞI NEREDE?

TSK ve ÖSO birlikleri tarafından teröristlerin elinden alınan Burseya Dağı, Suriye’nin Kuzeyinde Halep ili içerisinde bulunan bir dağdır. Afrin ve Azez’in arasında yer alan bu dağ bölgenin en yüksek tepesi olarak adlandırılır. Afrin’e 13 kilometre uzaklıkta bulunan Burseya Dağı, Afrin kenti için oldukça kritik bir öneme sahiptir. Burseya Dağı’nın yüksekliği 855 metredir. Bölge için kritik öneme sahip olan bu dağ 28 Ocak 2018 tarihinde TSK ve ÖSO birlikleri tarafından teröristlerden temizlenmiş ve dağa Türk Bayrağı çekilmiştir.

 

Afrin Zeytin Dalı Burseya Dağı Burseya Dağının önemi