Tekerlekli Sandalye Üstünde Kudüs İçin Direniyordu! İsrailli Keskin Nişancılar Engelli Filistinliyi Başından Vurarak Şehit Etti

TAKİP ET

Kudüs'te devam eden protestolarda gün geçtikçe vahşetin izleri büyüyor. İşgalci İsrail bu kez tekerlekli sandalyesi üstünde Kudüs'e sahip çıkan ve 2008 yılında bacaklarını hava saldırısında kaybeden engelli Filistinli vatandaşı başından vurarak şehit etti.

Kudüs’te devam eden protestolarda gün geçtikçe vahşetin izleri büyüyor. İşgalci İsrail bu kez tekerlekli sandalyesi üstünde Kudüs’e sahip çıkan ve 2008 yılında bacaklarını hava saldırısında kaybeden engelli Filistinli vatandaşı başından vurarak şehit etti.

İsrail askerleri Filistin ve Gazze sınırındaki Kudüs protestoları gerçekleştiren eylemcilere orantısız güç uygulamaya devam ediyor. Bölgede vahşetin izleri gün geçtikçe daha da büyürken işgalci İsrail, Kudüs Ayrım Duvarı’nın diğer tarafında yer alan Anata beldesinde protesto gerçekleştirmekte olan Filistinli vatandaşlara müdahale ederek 2 kişiyi şehit etti. Olaylarda 5’i ağır olmak üzere 82 kişinin yaralandığı öğrenilirken şehit edilen Filistinlilerden birinin 2008 yılında hava saldırısında ayaklarını kaybeden engelli bir vatandaş olduğu öğrenildi.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ AÇIKLANDI

İsrail askerlerinin müdahaleleri sonrasında şehit olan 2 Filistinlinin adı Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra tarafından açıklandı. Gazze sınır bölgesinde protestolar esnasında İsrail askerlerinin müdahalesi sonrasında şehit olan Filistinliler, 23 yaşındaki Yasir Sukkar, 29 yaşındaki Ebu Süreyya olarak açıklandığı öğrenildi.

ENGELLİ FİLİSTİNLİYİ BAŞINDAN VURARAK ÖLDÜRDÜLER

Şehit edilen Filistinlilerden Ebu Süreyya’nın 2008 yılında düzenlenen bir hava saldırısında iki bacağını da kaybettiği öğrenildi. Tekerlekli sandalye üstünde Kudüs için protestolara katılan Ebu Süreyya İsrailli keskin nişancılar tarafından açılan ateşle kafasından vurularak şehit edildi.

Dünya haberleri Filistin Kudüs İsrailli keskin nişancılar Engelli Filistinli Başından Vurulan Filistinli