Tecavüzcüyü Evden Çıplak Halde Kaçarken Gören ve Üç Kilometre Kovalayan Anne Hakkındaki Suçlamalar Düştü

TAKİP ET

Kızlarına tecavüz eden ve çıplak halde evden kaçan tecavüzcüleri yaklaşık 3 kilometre koşup boş evde yakalayan ve erkeklerden birini öldürüp Diğer ikisini yaralayan anne hakkındaki cinayet suçlaması düşürüldü.

Güney Afrika'da kızına tecavüz eden üç kişiden birini öldüren ikisini de ağır yaralayan kadın hakkındaki cinayet suçlaması düşürüldü. Ayrıca yaralanan 2 kişi hakkında 30 yıl hapis cezası verildi. Cinsel saldırı kurbanı kızı olduğu için ismi açıklanmayan 57 yaşındaki kadın kararın açıklanmasından sonra, "Aynı şeyi benim çocuklarım da yapsaydı, cezalandırılmalarını isterdim" dedi.

KAMUOYU YAKINDAN TAKİP EDİYORDU

Kamuoyu bir yılı aşkın süredir cinayet davasının yakından takip ediyordu. Olay savcılık belgelerine göre 1 eylül 2017 tarihinde Swartwater kasabasında yaşandı. Komşusunun haber vermesinin ardından mutfaktan aldığı bıçakla yaklaşık 3 kilometre Koşan ve 27 yaşındaki kızının tecavüze uğradığı boş evi bulan kadın burada tecavüzcülerden birini öldürdü ve sırayla kızına tecavüz ettiği belirtilen ve çıplak halde kaçmaya çalışan diğer iki adamı da ağır yaraladı. Cinayet ve cinayete teşebbüs suçlamaları ile kadın hakkında soruşturma başlatıldı. Fakat kadının yargılanmasına sosyal medyadan sert tepkiler geldi. Sosyal medya üzerinden kadına Avukat tutmak için başlatılan kampanyada 12 bin dolardan fazla para toplandı. Iki avukat daha sonra kadının savunmasını ücretsiz olarak üstlendi. Tepkiler üzerine savcılık, "Kızıma aslanlar saldırsaydı da aynısı yapardım, her anne aynısı yapardı" dediği için "Aslan anne" olarak anılmaya başlanan kadın hakkındaki suçlamaları geri çekti. Olaydan önce birkaç defa kadının polisi aradı fakat yardım çağrısına yanıt alamadığı için kızını kurtarmaya gittiği öğrenildi.

güney amerika tecavüz son dakika son dakika haberi