Tatlı Krizine Karşı Zeytin Yaprağı

TAKİP ET

Kilo vermeye karar veren insanların en büyük sıkıntısı şüphesiz tatlı krizi oluyor. Dr. Fevzi Özgönül'ün, zeytin yapraklı tarifi ile tatlı krizinden kurtulmak mümkün.

Kilo vermeye karar veren insanların en büyük sıkıntısı şüphesiz tatlı krizi oluyor. Dr. Fevzi Özgönül'ün, zeytin yapraklı tarifi ile tatlı krizinden kurtulmak mümkün. 

Dr. Fevzi Özgönül, zeytin yapraklı tarifin vücuttaki tatlı isteğini 5-6 günde azaltacağını belirterek şu ifadelere yer verdi:

"İnsan bedeni, ihtiyaç duyduğu enerjiyi kandaki şekerden karşılar. Vücuttaki kan şekeri ise sadece basit karbonhidratlardan yapılan unlu mamuller, çikolata, şeker, ekmek, meyve gibi besinlerle oluşmaz. Şeker, neredeyse tüm yiyeceklerin içeriğinde vardır. Vücut ihtiyaç duyduğu takdirde yiyeceklerin içerisindeki yağları dahi şekere dönüştürme kabiliyetine sahiptir. Bu sayede yemek yedikten sonra bile kan şekerinde yükselme olur. Kan şekerinizin yükselmesi için ille de tatlı ya da unlu mamuller yemeye gerek olmadığı herkes tarafından bilinmelidir."  

Diyet Yaparken Aç Kalmayın

İnsanlar, aç kalsalar dahi vücuttaki yağlar enerjiye dönüştürülerek kullanılabilir. Ancak vücuttaki yağların enerjiye dönüştürülmesi yüzdeki ve cilt altındaki yağlardan başladığı için diyetlerde aç kalındığı zaman yüzde çökme ve ciltte sarkmalar oluşur. Hal böyle olunca da insanların kilo vermek için bir sürü eziyete girdiği basen, kalça ve göbek yağları yerinde durur. 

Basit karbonhidratlı yiyecekler tüketildiği zaman sindirim sistemi yavaşladığından dolayı tembelliğe alışabilir. 

Sindirim sistemini güçlü tutmanın en etkin yöntemi ise karbonhidratlı yiyeceklerin sınırlı tüketilerek sindirim sisteminin güçlendirilmesidir. 

Sindirim sistemini yavaşlatarak tembelleştiren diğer bir etken ise tatlı ve hamur işleridir. Sindirim sistemine yardım eden bir takım yararlı bakterilerde, zaman içerisinde hamur işi ve tatlı ile beslenerek zararlı bakterilere dönüşebilir. 

İşte Tatlı Krizinizi Kökten Çözecek Zeytin Yaprağı Tarifi

Zeytin yaprağını çay olarak tüketmek mümkün olsa da çay şeklindeki zeytin yaprağını toz haline getirmek tavsiye edilir. Ayrıca zeytin yaprağı, mantar ve bakterileri de öldürür. Bağırsaktaki zararlı bakterileri öldüren zeytin yaprağı, ev yoğurdu, turşu, sirke, peynir gibi besinlerdeki probiyotiklerin bağırsağa yerleşmesinde etkendir. 

Hazırlanışı

Yarım çay kaşığı toz halinde zeytin yaprağı, bir kase yoğurt,  bir avuç içi kadar fındık, badem ya da ceviz, bir çubuk tarçının tümünü karıştırarak yaz mevsiminde 18.00-19.00, kış mevsiminde de 16.00-17.00 saatleri arasında yemelisiniz. 

Bu kürü 5-6 gün uyguladığınız takdirde açlık hissinizde azalma olduğu gibi tatlı isteğinizde yok olacaktır. Bu kürü 21 gün uygulandıktan sonra 1 hafta mola verebilirsiniz. 

şeker kan şekeri tatlı unlu mamuller diyet zeytin yaprağı