Tam Bir Sağlık Dostu Karpuz Çekirdeği

TAKİP ET

Sulu ve serinletici olduğu için yazın bolca tükettiğimiz besinlerin başında karpuz gelir. Peki, karpuzun çekirdeğinin tam bir sağlık dostu olduğunu biliyor muydunuz? İşte karpuz çekirdeğinin sağlığımıza yararları...

Sulu ve serinletici olduğu için yazın bolca tükettiğimiz besinlerin başında karpuz gelir. Peki, karpuzun çekirdeğinin tam bir sağlık dostu olduğunu biliyor muydunuz? İşte karpuz çekirdeğinin sağlığımıza yararları...

Diyabeti Kontrol Altında Tutar

Karpuz çekirdeği, diyabeti kontrol altında tutarak diyabete bağlı gelişen semptomları hafifletir. Karpuz çekirdeğinin içeriğinde bulunan bir amino asit damarları açtığından dolayı oksidatif stresi azaltıcı etkisi vardır. Karpuz çekirdeğindeki magnezyum, karbonhidrat metabolizmasını düzenlediğinden kan şekeri seviyesine doğrudan etki eder. 

4 bardak suyun içerisine bir avuç karpuz çekirdeği koyarak 45 dakika kaynatın. Soğuduktan sonra çay gibi günlük içebilirsiniz. 

Halsizliğe İyi Gelir

Günlük bir avuç karpuz çekirdeği tüketildiği zaman vücuttaki enerji seviyesi yükseleceğinden halsizliğe iyi gelir. Demir bakımından zengin olan karpuz çekirdeği, oksijenin taşınmasını sağladığından kendinizi enerjik hissedersiniz. İçerisindeki demir sayesinde kalorileri enerjiye dönüştürür ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. 

Kalp Dostudur 

Tekli ve çoklu doymamış yağ asitlerini içeriğinde bol barındıran karpuz çekirdeği,  kalp krizini ve felci engeller. Ayrıca kandaki kötü kolesterol seviyesini düşürdüğü gibi içeriğindeki potasyum ile kalp sağlığını korur. 

Tansiyonu Dengeler

Karpuz çekirdeği içeriğindeki protein ve amino asitler sayesinde tansiyonu dengeler. Ayrıca koroner kalp rahatsızlığına şifadır.  

Kilo Vermede Yardımcıdır

Karpuz çekirdeğinin içeriğindeki sitrülin, arjinin ismindeki bir amino asitii metabolize ettiğinden vücuttaki yağ üretimi düşer. Karpuz çekirdeğinin kalorisi düşük olduğundan kilo vermede yardımcıdır. 28 gr yani 400 adet karpuz çekirdeğinde 158 kalori vardır. Bu kadar karpuz çekirdeğini yemeniz zaten mümkün değil. 

Hafızayı Güçlendirir

Tam bir folat kaynağı olan karpuz çekirdeği, beyin fonksiyonlarını geliştirir. Hamile kadınlar, yeterli seviyede folat alamazsa bebekleri azı nöral kusuruyla dünyaya gelebilir. Ayrıca karpuz çekirdeği içeriğindeki sağlıklı yağ asitleri ile hafızayı güçlendirerek düşünme ve hatırlama kapasitesini artırır. 

Göz Dostudur

Karpuz çekirdeğinin içeriğindeki A vitamini göz sağlığı için çok yararlıdır. Gözün erken dejenerasyon olma riskini düşürdüğü gibi diğer göz rahatsızlıkları riskini de azaltır. 

karpuz çekirdeği diyabet hafıza kalp