Suriye'de Nokta Operasyon! MİT Nefes Kesen Operasyonla 53 Vatandaşımızın Katilini Yakaladı

TAKİP ET

Son dakika haberi! MİT, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde düzenlenen saldırının planlayıcısı olan ve 53 vatandaşın katil zanlısı Yusuf Nazik'i Suriye'nin Lazkiye kentinde nefes kesen bir operasyonla yakaladı. MİT unsurları tarafından tüm aşamalarının gerçekleştirildi operasyonunda yakalanan Nazik, Türkiye'ye getirildi. Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde zanlının ilk sorgusu yapılırken Reyhanlı saldırısını planladığını itiraf ettiği öğrenildi.

Son dakika haberi! MİT,  Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde düzenlenen saldırının planlayıcısı olan ve 53 vatandaşın katil zanlısı Yusuf Nazik’i Suriye’nin Lazkiye kentinde nefes kesen bir operasyonla yakaladı.  MİT unsurları tarafından tüm aşamalarının gerçekleştirildi operasyonunda yakalanan Nazik,  Türkiye'ye getirildi. Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde zanlının ilk sorgusu yapılırken Reyhanlı saldırısını planladığını itiraf ettiği öğrenildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı, Suriye’nin Lazkiye kentinde nefes kesen bir nokta operasyonu imza attı. 2013 yılında Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırıyı planladığı öğrenilen Yusuf Nazik MİT tarafından yakalanarak Türkiye’ye getirildi. 

NOKTA OPERASYON
Alınan ilk bilgilere göre Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 2013 yılında gerçekleştirilen ve 53 vatandaşın hayatını kaybettiği bombalı saldırının failleri yönlendiren ve Suriye istihbaratı ile irtibat sağlayan Yusuf Nazik’in bulunduğu Suriye'nin Lazkiye kentinde MİT tarafından nokta operasyonu gerçekleştirildi. İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan terörden arananlar listesinde mavi kategoride bulunan ve Reyhanlı'nın organizatörü Yusuf Nazik,  MİT mensuplarının operasyonunun ardından güvenli yollar üzerinden Türkiye'ye getirilerek Reyhanlı'da sorguya alındı.

HATAY SALDIRISINI PLANLADIĞINI İTİRAF ETTİ
Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde ön sorgusu yapılan Nazik’in Suriye istihbarat bilimlerinden aldığı talimat ve Türkiye'de Eylem arayışına girdi alternatif Eylem yerlerine yönelik çalışma yaptığını patlayıcıların Suriye'den Türkiye'ye intikalini sağladığını ve iki Fransız tipi araç ne yemin ederek patlayıcıların araçlara yerleştirilmesini organze ettiğini itiraf ettiği öğrenildi. Ayrıca sorguda Nazik'in, Reyhanlı patlamaları rol aldığı bilinen Mukaveme Suriye lideri Mihraç Ural hakkında da detaylı bilgiler paylaştığı,  eyleme katılan Diğer firari sanıklar arada teslim olma çağrısı yaptığı öğrenildi.

 

son dakika MİT operasyon suriye nokta operasyon yusuf nazik reyhanlı saldırısı