Suriye'de Türk Kızılay aracına silahlı saldırı

TAKİP ET

Gelen bir son dakika bilgisinde, Suriye'de Türk Kızılay aracına silahlı saldırı düzenlendiği ve 1 Kızılay personelinin şehit düştüğü aktarıldı. 

Gelen bir son dakika bilgisinde, Suriye’de Türk Kızılay aracına silahlı saldırı düzenlendiği ve 1 Kızılay personelinin şehit düştüğü aktarıldı. Saldırıların hedefi olan Türk Kızılay aracında yer alan 1 Kızılay personeli şehit düşerken 1 personel yaralandı. İşte detaylar…

Silahlı Saldırı Düzenlendi

Yaklaşık 10 yıldır iç savaşın devam ettiği Suriye'de yardıma muhtaç insanlara el uzatan Türk Kızılay kalleş bir saldırının hedefi oldu. Suriye'nin kuzeyinde Türk Kızılay aracının hedef alındığı silahlı saldırı sonucunda 1 Kızılay personeli şehit olurken 1 personelin de yaralandığı bilgilerine ulaşıldı.



Yaralı Personel Türkiye'ye Sevk Edilecek

Türk Kızılay tarafından olayla ilgili yapılan son dakika açıklamasında, üzerinde belirgin bir şekilde Kızılay amblemi bulunan ve seyir halinde olan araca Çobanbey-El-Bab arasında plakasız olan bir araç içerisinden yüzleri maskeli olan kişiler tarafından çapraz ateş açıldığı bilgilerine yer verildi. Düzenlenen saldırı sonucunda Kızılay El-Bab Sevgi mağazasında çalışan 1 Türk Kızılay personelinin şehit düştüğü, 1 Kızılay personelinin yaralandığı, 1 kişinin de saldırıdan yara almadan kurtulduğu ifade edildi. Yaralanan personelin Çobanbey'de tedavi altına alındığı aktarılırken hayati tehlikesinin bulunmadığı ve yapılan ilk tedavisi
sonrasında Türkiye'ye sevk edileceği bilgisi verildi.

Dokunulmazlığı Bulunuyor

Saldırıyı haber alan ve bölgeye intikal eden Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, üzerinde belirgin bir şekilde Kızılay amblemi bulunan ve uluslararası hukukla korunmsı gereken aynı zamanda uluslararası insancıl hukuka göre dokunulmazlığı bulunan Kızılay personeline yönelik yapılan alçak saldırıyı şiddetle kınadığını ifade etti. Ülkemizin çabasıyla bu saldırıyı gerçekleştirenlerin en kısa sürede yakalanacağına inandığını söyleyen Kınık, tüm Kızılay camiasına başsağlığı dileklerini iletti.

türk kızılay suriye