Suriye'de görevli asker 1 dk ile üniversite sınavını kaçırdı

TAKİP ET

Suriye'de görev yapan iki askeri personel, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavına girmek için Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki bir okula geldi. Ancak, bu askeri personelden biri 1 dakika geç kaldığı için okula alınmadı. Öte yandan, Nusaybin'de sınava geç kalan başka bir öğrenci ise jandarma aracıyla okula yetişti.

Suriye'de görev yapan iki askeri personel, YKS sınavının ilk oturumu olan TYT'ye girebilmek için İpekyolu Kız Anadolu Lisesi'ne 09.59'da ulaştı. Ancak, yanlış okula geldiklerini ve sınavı hemen yan taraftaki Kenan Kösen Lisesi'nde yapacaklarını öğrendiler. Askerler, hızla koşarak diğer okula geçti. Bir asker kapılar kapanmadan yetişmeyi başardı. Ancak diğer asker, 1 dakika geç kaldığı için kapılar kapanmıştı ve içeri alınmadı. Geç kaldığını Suriye'deki görevine bağlayan aday, bir arkadaşının içeri alındığını ancak kendisinin alınmadığını belirterek okuldan ayrıldı.

Nusaybin ilçesinde ise Zeynelabidin Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde sınava girecek olan başka bir öğrenci, jandarmadan yardım istedi. İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, adayı sınava gireceği okula yetiştirdi. Genç kız, sınava son anda yetişirken jandarma ekiplerine teşekkür etti.

 

Suriye üniversite sınavı