Suna Kıraç vefat etti! Suna Kıraç kimdir?

TAKİP ET

Rahmetli iş adamı Vehbi Koç'un kızı olan Suna Kıraç'ın vefat haberi Koç ailesini derinden sarstı.

Rahmetli iş adamı Vehbi Koç’un kızı olan Suna Kıraç’ın vefat haberi Koç ailesini derinden sarstı. Vehbi Koç’un kızı, Rahmi Koç’un kız kardeşi ve İnan Kıraç’ın eşi olan Suna Kıraç’ın uzun bir süredir ALS hastalığı ile mücadele ettiği biliniyordu.

2 Kez Yoğun Bakıma Alınmıştı

Koç ailesi, Suna Kıraç’ın vefatıyla derin bir üzüntüye boğuldu. 79 yaşında olan ve uzun bir süredir ALS hastalığıyla mücadele eden Suna Kıraç, rahmetli iş adamı Rahmi Koç’un kızı, İnan Kıraç’ın eşiydi. Rahmi Koç’un kız kardeşi, Ali ve Ömer Koç’un halası olan Suna Kıraç, 1.60 milyar dolar servetiyle Türkiye’nin en zengin 13. ismiydi. 1999 ve 2001 yılları olmak üzere 2 defa solunum yetmezliği teşhisi sebebiyle yoğun bakıma alınmıştı.


Suna Kıraç Kimdir?

3 Haziran 1941 yılında Ankara’da dünyaya gelen Suna Kıraç, üstlendiği farklı görevlerin yanı sıra Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Vehbi Koç Vakfı İcra Komitesi Başkanı ve İdare Heyeti Üyesi, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Kurucu Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanı, Koç Üniversitesi, Türk Eğitim Vakfı ve Robert Kolej Mütevelli Heyeti Üyesi, Koç Okulu İcra Kurulu Başkanı, TEGV Kurucu Üyesi ve Yönetim Kurulu Onursal Başkanı, Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi görevlerin üstlenmiştir. Vehbi Koç ve Sadberk Koç’un dördüncü ve son çocuğu olan Suna Kıraç, ilkokul eğitimini Ankara’da Türk Eğitim Derneği İlkokulu’nda tamamladı. 1952 senesinde İstanbul Arnavutköy Amerikan Kız Koleji’ne girdi. Kolejin son sınıfında ise ABD’ye giderek işletme ve finans okumaya karar verdi. Burada yaptığı başvuruya yanıt alan Suna Kıraç, babası Vehbi Koç’un ‘Benim tezgahım en iyi üniversitedir? Seni ben yetiştireceğim’ demesi üzerine İstanbul’da kaldı. Vehbi Koç Üniversitesi’nin yanı sıra Robet Kolej’in yüksek kısmına kaydoldu ve bankacılık ve finans okumak üzere adımını attı. 1967 yılının Aralık ayında Koç Holding şirketlerinden Otoyol’un Genel Müdürü olan İnan Kıraç’la dünya evine girdi. 2000 yılından bu yana ALS hastalığıyla mücadele eden Suna Kıraç, 79 yaşında hayata gözlerini yumdu.


 

suna kıraç koç ailesi