Suç makinesi! Çaldığı arabayla 3 araba çarptı, tedavi edildiği hastaneden kaçtı

TAKİP ET

Erzurum'un Merkez Yakutiye ilçesinde dün akşam oto sanayi sitesinde yaşanan üzücü olay, hırsızlık ve trafik kazasıyla büyük bir dramı beraberinde getirdi. Henüz 15 yaşındaki M.Y., oto sanayi sitesinden çaldığı otomobille kaçarken, yolculuğu tamir için getirilen 3 aracın hasarına ve kendi sağlığına mal oldu.

Olay, dün akşam saatlerinde yaşandı. Oto sanayi sitesine giren M.Y., kaportacı Mensur Kantarcı'nın önüne park ettiği 25 DR 944 plakalı otomobile göz dikti. Anahtarın üzerinde olan otomobili çalıştırıp hırsızlık girişimine başlayan M.Y., kontrolü kısa sürede kaybederek olayı trajik bir hâle dönüştürdü. Otomobil, hızla ilerlerken tamir için park halindeki 3 araca çarpıp durduğu noktada cadde ortasına savruldu.

Çevredekilerin yardımına koştuğu M.Y., ambulansla hastaneye götürüldü. Ancak hastanede geçirdiği muayene esnasında kaçarak kayıplara karıştı. Polis ekiplerinin hızlı müdahalesi sonucunda M.Y. yakalanarak gözaltına alındı ve işlem başlatıldı.

Olayın mağdurlarından Mensur Kantarcı, yaşanan acı olayı şu şekilde anlattı: "Akşam saatlerinde dinlenmek için yazıhanede otururken bir kişi beni telefonla arayarak 'Aracın çalınmış ve bir kazaya karışmış, gel bir bak' dedi. Ben de dışarı çıktım, baktım aracım yok. Ondan sonra kaza yerine gittim, aracımı hasarlı halde buldum. Kamera görüntülerini incelediğimde 14-15 yaşlarında bir çocuğun, otomobile arka kapıdan girdiği görülüyor. Aracın anahtarının üzerinde olduğunu fırsat bilip, alıp gitmiş ve kazaya karışmış. Ben çocuğu tanımıyorum daha önce de hiç görmedim. İlk defa kamera kayıtlarında gördüm. Hem benim hem de çarptığı araçların sahiplerinin mağduriyeti var. Bunun giderilmesi için şikayetçi oldum."

Kaza anında çevrede bulunan Naim Bingöl ise, "Esnaf arkadaşlarımızın birisinin dükkanının önünden aracını habersiz almış. Buralarda gezerken park halindeki araçlara çarpmış. Çocuk şoka girmişti. Daha sonra ambulans çağırdık ve hastaneye gönderdik. Allah'tan çocukta bir şey yoktu. Çarparak hasar verdiği araçlar esnaf arkadaşlarımızın müşterilerinin araçları. Park yerine bırakmışlar ki daha sonra sırası gelince tamir olsunlar" şeklinde olayı gözlemlediğini belirtti.

Yaşanan bu üzücü olay, genç yaşta bir gencin hayatını ve başkalarının araçlarını kaybetmesine neden oldu. Polis ekiplerinin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Erzurum araba hırsızlı trafik kazası