Stresin Şifası Su İçmek

TAKİP ET

Su en önemli yaşam kaynağımızdır. Vücudumuzun dengeli bir şekilde çalışmasını sağlar. Oysa günlük yaşamın yoğunluğu yüzünden çoğu zaman su içmek aklımıza dahi gelmez.

Su en önemli yaşam kaynağımızdır. Vücudumuzun dengeli bir şekilde çalışmasını sağlar. Oysa günlük yaşamın yoğunluğu yüzünden çoğu zaman su içmek aklımıza dahi gelmez. Yaptığımız en önemli hatalardan biri de suyu sadece susuzluk hissettiğimiz zaman içmemizdir. Acıbadem Fulya Hastanesi Aile Hekimi Dr. Didem Altay Gazi, yaz mevsiminin sıcak günlerinde asgari 8 bardak su içilmesi gerektiğini söyleyerek, “Su içmenin reflüyü engellediği gibi baş ağrısı ve pürüzsüz bir cilt içinde önemli yararları vardır. Stresle baş etmede oldukça etkindir. Su içmemenin ise hayati tehlikeye dahi yol açabilecek zararları mevcuttur.” dedi.

Dr. Didem Altay Gazi, su içmenin önemi hakkında tavsiyelerde bulunarak uyarılar yaptıktan sonra su içmenin 5 yararını şöyle sıraladı;

Eklem Ağrılarına Şifadır

Yeterli miktarda su içilmediği takdirde eklem aralıklarında yer alan sıvılarda azalma olduğundan dolayı eklemlerin kayganlığı azalır. Bu durumda eklem bölgelerinde ağrıya sebep olduğu gibi hareket esnasında eklemlerden ses gelir. Bu rahatsızlık tedavi edilmediği takdirde eklem yüzeylerinde aşınmaya ve kalıcı eklem bozukluklarına yol açar. Ağrısız hareketin en basit yolu bol su içmektir.

Zihin Açar

Vücudumuzdaki her organ gibi beynimizin de sağlıklı çalışabilmek için suya ihtiyacı vardır. Uzun süre yaşanan susuzluğun unutkanlığa, dikkat eksikliğine, uyku haline, algılamada ve hareket kabiliyetinde azalmaya, sinirliliğe yol açtığı bilinmektedir. Zihinsel faaliyetlerimizin sağlıklı olabilmesi için mutlaka su içmeliyiz.

Cİldi Yeniler

Vücut susuz kaldığı zaman cilt kuruduğu gibi terleme de azalır. Vücutta sıvı dengesi bozuldu gibi cilt esnekliğini yitirir. Egzama ve mantar rahatsızlığı, tırnak ve saçlarda kırılmalar, ciltte çatlamalar ve kanamalar çok sık görüldüğü gibi vücudumuzda mikroplara açık hale gelir.

Krampları Engeller

Sportif faaliyetlerimizi daha sağlıklı yapabilmek için dengeli beslenme ile düzenli uyumak kadar yeterli su içmek de önemlidir. Vücudumuzdaki kas kütlesinin artması su ihtiyacımızı da artırır. Sportif faaliyetlerden önce ve sonra su içmek kas kasılmalarını ve krampları engeller.

Stresle Savaşır

Beynin %85’i sudan oluşmaktadır. Bu yüzden vücudumuz susuz ve besinsiz kaldığı zaman stresli oluruz. Açlığa ve susuzluğa direnemeyişimiz beynimize su ve besin ulaşamamasındandır. Gün içerisinde kendimizi huzursuz ve gergin hissediyorsak vücudumuz susuz ya da besinsiz kalmış olabilir.

 

su içmek stres eklem ağrıları zihin cilt