Stajyer Öğrencilere İğrenç Taciz

TAKİP ET

İzmir'in Karabağlar ilçesinde Meslek Lisesi öğrencisi 5 kız öğrenci staj yaptıkları bakım merkezinde sarkıntılık yaptığı iddiasıyla tutuklanan hasta bakıcı 52 yaşındaki Güngör G. yargılanmaya başlandı. hasta bakıcının öğrencilere, "Notunuzu ben vereceğim, geçen seneki kızları ağlattım" diyerek korkuttuğu iddia edilirken, mahkemeye çıkarılan hasta bakıcı iddiaları kabul etmedi.

İzmir Buca'da bulunan bir meslek lisesinde eğitim gören Hepsi de 17 yaşında olan B.A., İ.K., M.H., B.Ö. ve S.S. isimli kız öğrenciler, Karabağlar ilçesinde bulunan bakımevinde staj yapmaya başladı.  Yalnız kaldıkları her fırsatta hasta bakıcı Güngör G.'nin M.H.'ye zorla sarılıp, yanağından öpmeye çalıştığı,  öğrencilerden B.Ö.'ye iltifatlarda bulunarak,  hastalara yemek edildiği sırada belinden sarılarak öptüğü B.A.'ya da belinden sarılarak öptüğü, S.S.'yi sosyal medya üzerinden eklediği,  buradan mesajlar attığı ve bakım evinde de öpmeye çalıştığı öne sürüldü.
Hasta bakıcının hastalarla ilgilenmeye çalışan İ.K.'ya "Notunuzu ben vereceğim, geçen seneki kızları ağlattım" diyerek korkuttuğu iddia edildi. Daha fazla dayanamayan 5 kız öğrencinin şikayeti üzerine gözaltına alınan hasta bakıcı emniyetteki ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Güngör G. tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

İzmir 6 Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu Sanık Güngör G. mağdurlardan İ.K., M.H., B.Ö. ve S.S., Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Müjgan Bilgen Özen ve tarafların avukatları hazır bulundu. Duruşmaya katılan mağduru öğrenciler daha önceki savunmalarını uzman pedagog eşliğinde bir kez daha anlattı.
Hasta bakıcı ise duruşmada suçlamaları kabul etmeyerek kendisine iftira atıldığını iddia etti ve, "Ben anlatılanları yapmadım. Mağdurlardan B.Ö. ve İ.K. bir hastayı dövmeye kalktılar. Ben de buna engel oldum. Mağdurlardan M.H., neden benden beline ilaç sürmemi istedi? Bir öpücük atma eylemi sebebiyle ortalığı ayağa kaldıran kişiler neden bu kadar eylemde bulanmama izin vermişlerdir. Mağdurlardan B.A., üst katta görevlidir. Yanına doğru dürüst gitmedim. Staj dönemi bitiminde çocuklara not düzenlenip, okula bildirimde bulunulur. Bizim düzenlediğimiz ve gönderdiğimiz notlar, karneleri için büyük önem taşır. Bir önceki stajda öğrencilerin düşük not nedeniyle mağdur olduklarını öğrendik. Biz de bu yıl notları düzelttik. Bunları öğrenciler de biliyor. Zaten endişe duydukları için bana sormuşlardı, 'Notlarımız nasıl olacak' diye. Bundan dolayı notları düşük vereceğimi düşünmüş olabilirler. Benim ayrıca sosyal medya hesabım yoktur. Bir tane vardır, onu da mağdurlardan biri telefonuma indirmiştir. Tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu.

'SANIĞIN SÖYLEDİKLERİ GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR'

Mahkemede Sanığın savunmasını itibar edilmemesi gerektiğini belirten aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Müjgan Bilgen Özen, "Sanığın öğrencileri hastayı dövmekle suçlaması, kendi suçunu örtmek için uydurduğu bir senaryodur. Sanığın söyledikleri gerçeği yansıtmamaktadır. Olayı anlatan mağdurlar aynı zamanda birbirlerinin tanıklarıdır. Yaşı küçük olan bu mağdurların sanığa iftira atması için bir neden yoktur. Sanığın bu aşamada tahliye talebinin reddedilmesini istiyoruz" diye konuştu.
Mağdur öğrencilerine hukukunda mahkemede öğrencilerin staj yaptığın kurumun koridora odadaki kamera kayıtlarının istenmesine talep etti. Ayrıca mağdur avukatı bir sonraki celsede sonun öğrencileri attığı sosyal medya mesajları da mahkemeye sunacaklarını söyledi. Sanık avukatı ise müvekkilinin bakmakla yükümlü olduğu bir ailesinin olduğunu göz önünde bulundurularak adli kontrol şartıyla tahliye edilmesi yönünde talepte bulundu. Mahkemede mütalaasını açıklayan duruşma Savcısı dosyadaki eksiklerin giderilmesi için ek süre verilmesini Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Sanığın tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti öğrencilere staj yaptığı kurma kamera kayıtlarının istenmesi amacıyla müzekkere yazılmasına karar verdi ve duruşmayı erteledi.

 

son dakika izmir karabağlar bakım evi taciz son dakika haberi