Sri Lanka'daki Bombalı Saldırılarda Yüzlerce Kişi Öldü

TAKİP ET

Güney Asya'nın ada ülkesi Sri Lanka'da iki farklı bölgede bulunan üç kilise ve üç otele düzenlenen bombalı saldırılarda şu ana kadar 207 kişi hayatını kaybederken, 400'ü aşkın kişide yaralandı.

Güney Asya’nın ada ülkesi Sri Lanka’da iki farklı bölgede bulunan üç kilise ve üç otele düzenlenen bombalı saldırılarda şu ana kadar 207 kişi hayatını kaybederken, 400’ü aşkın kişide yaralandı. Hayatını kaybedenlerden ikisinin Türk mühendis olduğu öğrenildi.

Hristiyan aleminin Paskalya yortusunu kutladığı günde Sri Lanka’da üç kilise ve üç otele düzenlenen 8 bombalı saldırı şok etkisi yarattı. Emniyet yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara göre saldırılarda yaşamını kaybedenler arasında en az 35 yabancı uyruklu kişi var. Ayrıca kilise ve otellere düzenlenen saldırılardan sonra iki patlama daha olduğu gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Bir basın toplantısı düzenleyen Savunma Bakan Yardımcısı Ruwan Wijewardene, “Paskalya yortusu gününde üç kilise ve üç otele düzenlenen bombalı saldırılar aşırı grupların düzenlediği bir terör eylemidir. Bombalı saldıralardan sorumlu teröristlerin kimliklerini tespit ettik. Güvenlik amaçlı olarak ülkede 12 saat sokağa çıkma yasağı ilan ettik.” dedi.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre Sri Lanka’da hayatını kaybedenler arasında iki Türk mühendisde bulunuyor. Resmi twitter hesabından bir mesaj yayınlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Sri Lanka’daki bombalı saldırılarda yaşamını kaybeden Türk vatandaşların aileleri ile temas halindeyiz. Paskalya ayini gününde kiliseleri hedef alan bu alçakça saldırının bir provakasyon eylemi olduğunu düşünüyoruz. Yeni Zelanda’da camide ibadet halinde iken Müslümanları hedef alan terör eyleminden hiçbir farkı yoktur.” ifadelerine yer verdi.

Bombalı saldırıları korkakça bir terör eylemi olarak niteleyen ve kınayan Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe, ulusal güvenlik konseyinin ivedi toplanacağını söyledi.

Sri lanka Ulusal Hristiyan Protestan Birliği’nin verileri incelendiği zaman Sri Lanka’da 2018 yılı içerisinde Hristiyanları hedef alan 86 ayrımcılık, tehdit ve şiddet vakasının gerçekleştiği, bu yıl ise bu türden 26 vakanın meydana geldiği görülüyor.    

2012 yılında nüfus sayımı yapılan 22 milyon nüfuslu Sri Lanka’da Budistler nüfusun %70’ini, Hindular %12,6’sını, Müslümanlar %9,7’sini, Hristiyanlar ise %7,6’sını oluşturuyor.   

Sri Lanka Hristiyan Paskalya yortusu bombalı saldırı son dakika kilise