Sonbahar Mevsimin Sorunu Saç Dökülmesine Bitkisel Çözümler

TAKİP ET

Sonbahar gibi geçiş mevsimlerinde daha çok görülen saç dökülmesine bitkisel çözümler haberimizde…

Hem kadın hem de erkeklerin ortak problemi saç dökülmesi sonbahar aylarında oldukça sık görülüyor. Siz de saçlarınızın dökülmesinden şikâyetçi iseniz doğanın gücünden faydalanmalısınız. Bu doğa harikası ürünler saçlarınıza zarar verecek herhangi bir kimyasal madde içermez. İşte saç dökülmesine iyi gelecek bitkisel tarifler

Zeytinyağı

Kan dolaşımını hızlandırıp, saç köklerini canlandırmak için zeytinyağı ile saç derinize masaj yapın. Haftada bir düzenli tekrar ettiğinizde saç dökülmesini engellemek ve saçlarınızın daha hızlı uzamasını sağlamak için oldukça faydalıdır.

Hindistancevizi yağı

Farklı saç tiplerine yapılan uygulamalarda Hindistan cevizi yağının etkili olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Kuru saçları onarıp, kepeği yok eder. Saçlara doğal ışıltı verir. Saç uzunluğu ve yoğunluğuna bağlı olarak 2-4 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağını direk olarak saç diplerinize ve saçlarınıza yedirin. Yağı en az 2 saat daha etkili olması için ise bir gece saçınızda bekletin. Şampuanınızla iki kez durulama yapın. Haftada iki defa uygulayabilirsiniz.

Aloe vera

Her derda deva olarak nitelendirilen aloe vera bitkisi, saç dökülmesi sorunu yaşayanların yüzünü güldürüyor. Aloe vera saç derinizdeki pH seviyesini dengeler, saç derinizi yenileyip saçlarınızın hızlı uzamasına yardımcı olur. 2 yemek kaşığı aloe verayı saç diplerinize iyice masaj yaparak uygulayın 2 saat beklettikten sonra şampuanla durulayın. Haftada iki defa uygulanabilir. 

Biberiye

Biberiye ile hem saç dökülmesi sorununuzun üstesinden gelebilir hem de saç pigmentlerinizin yenilenmesini sağlayabilirsiniz. 5-10 damla biberiye yağı ile 2-3 kaşık Hindistan cevizi yağını karıştırarak saç köklerinize masaj yaptıktan sonra saçlarınızı şampuanla durulayın. Haftada 2 defa biberiye yağı ile sürerek dökülmeyi engelleyebilirsiniz.

saç dökülmesi saç dökülmesine bitkisel çözümler saç dökülmesine iyi gelecek bitkisel tarifler Saç Dökülmesine Bitkisel Çözümler saç dökülmesi sorunu