Son Dönemin En Büyük Krizi! 7 Ülke Katar İle Diplomatik İlişkisini Kesti!

TAKİP ET

7 ülkenin ilişkisini kestiği Katar'da kriz büyüyor. İlk olarak Suudi Arabistan, Mısır, Behreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri Katar ile diplomatik ilişkilerini kesmişti. Bu ülkeler Katarlı diplomatlara çağrıda bulundu ve iki gün içinde Katar'la ilişkilerini kesmeleri istendi. Ayrıyeten Katar'da bulunan vatandaşlarında 14 gün içinde ülkelerine dönmeleri konusunda çağrı yapıldı. Bu ülkelerin ardından Arabistan merkezli olan Al Arabiya televizyonunun açıklamasında Asya'nın Güneyinde bulunan ve ada ülkesi olan Maldivlerinde Katar'la ilişkisini kestiği belirtildi.

7 ülkenin ilişkisini kestiği Katar’da kriz büyüyor. İlk olarak Suudi Arabistan, Mısır, Behreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri Katar ile diplomatik ilişkilerini kesmişti. Bu ülkeler Katarlı diplomatlara çağrıda bulundu ve iki gün içinde Katar’la ilişkilerini kesmeleri istendi. Ayrıyeten Katar’da bulunan vatandaşlarında 14 gün içinde ülkelerine dönmeleri konusunda çağrı yapıldı. Bu ülkelerin ardından Arabistan merkezli olan Al Arabiya televizyonunun açıklamasında Asya’nın Güneyinde bulunan ve ada ülkesi olan Maldivlerinde Katar’la ilişkisini kestiği belirtildi.

Katar ve bazı ülkeler arasında son dönemin en büyük krizi yaşanıyor. Mısır, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen, Libya ve Suudi Arabistan’ın ardından Maldivlerinde Katar ile diplomatik ilişkisini kestiği belirtildi. Katar’la diplomatik ilişkilerini kesen ülkeler bunun nedenini El Kaide ve DAEŞ terör örgütüne destek vererek güçlendirdiği için olduğunu belirtti. Diplomatik ilişkilerin kesildiği ülkeden vatandaşların geri dönmeleri ve diplomatların ülkeyle tüm ilişkilerinin kesilmesi istendi. 

 

katar diplomatik ilişkiler katarda kriz 7 ülke ilişkisini kesti büyük kriz katar krizi