Son Dakika! Uyarıların Hemen Sonrasında Marmara Fena Sallandı!

TAKİP ET

Jeofizik mühendisi Yalova Temsilcisi Osman Kendir deprem konusunda uyarılarda bulunmuştu. Uyarıların hemen ardından Marmara feci şekilde sallandı.

Jeofizik mühendisi Yalova Temsilcisi Osman Kendir deprem konusunda uyarılarda bulunmuştu. Uyarıların hemen ardından Marmara feci şekilde sallandı.

Jeofizik Mühendisleri Odası Yalova Temsilcisi Osman Kendir yapmış olduğu son açıklamalar çerçevesinde vatandaşlara bazı uyarılarda  bulunmuştu. Yaptığı ölçümler ve incelemeler sonrasında özellikle Marmara bölgesinde gerilim oranının giderek arttığını ifade etmişti. Bu gidişle özellikle yeni bir depremin olabileceği konusunda tartışmalar gündeme geldi. 

Gerilimin hangi sebeple arttığı konusunda ise herhangi bir açıklama yapılmazken uyarıların ardından henüz 16 saat geçmişken beklenen oldu ve Yalova'da bir deprem meydana geldi. Depremin ise özellikle Marmara bölgesinde ciddi anlamda hissedildiği belirtilenler arasında yer alıyor. 

TÜM MARMARA SALLANDI

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde meydana gelen sarsıntının boyutunun ise 4.1 şiddetinde olduğu öğrenildi. Gerçekleşen deprem ise kısa sürede hissedildi. İstanbul'dan da depremin sarsıntılarının hissedildiği öğrenildi. Uzmanlar tarafından deprem konusun yapılan uyarıların hemen ardından gerçekleşen sarsıntı büyük şaşkınlıklara sebep oldu. Yapılan değerlendirmelerin ardından depremin ardından herhangi bir hasar, can kaybı ya da yaralanmanın meydana gelmediği öğrenildi. Bunun üzerine vatandaşların yeni bir deprem olup olmayacağı konusundaki endişelerinin devam ettiği öğrenildi. 

deprem yalova son dakika