Son Dakika! Türkiye'den Barzani'ye Bir Rest Daha: "Kararlılıkla Yerine Getirilecektir"

TAKİP ET

Son günlerin gündeminden düşmeyen referandum olayında sular durulmuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Barzani'ye yaptığı referandum çıkışının ardından bir açıklamada Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'den geldi. Canikli, "Eğer bir karar alınması, adım atılması gerekiyorsa o da kararlılıkla yerine getirilecektir." ifadelerinde bulundu.

Son günlerin gündeminden düşmeyen referandum olayında sular durulmuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Barzani’ye yaptığı referandum çıkışının ardından bir açıklamada Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’den geldi. Canikli, "Eğer bir karar alınması, adım atılması gerekiyorsa o da kararlılıkla yerine getirilecektir." ifadelerinde bulundu.

Son günlerin gündeminden düşmeyen referandum kararı gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Barzani’nin referandum kararına birçok ülkeden olumsuz karşılık gelirken Türkiye’de ilk tepki Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelmişti. Erdoğan’ın resti sonrasında Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’de bir açıklamada bulundu. Türkiye’nin Barzani’nin referandumuna karşı operasyon yapma ihtimali üzerinde açıklama yapan Canikli, "Eğer bir karar alınması, adım atılması gerekiyorsa o da kararlılıkla yerine getirilecektir." şeklinde konuştu.

‘KARARLILIKLA YERİNE GETİRİLECEKTİR’

Kuzey Irak’ta Barzani’nin ısrarla yapacağız dediği Bağımsızlık referandumu dünya gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Türkiye cephesinden konuyla ilgili son açıklama Canikli’den geldi. Canikli, “Bütün güvenlik güçlerimiz, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz görevinin başındadır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz. Eğer bir karar alınması, adım atılması gerekiyorsa o da kararlılıkla yerine getirilecektir." dedi.

 

son dakika türkiye barzani referandum açıklama nurettin canikli milli savunma bakanı cumhurbaşkanı erdoğan operasyon