Son Dakika! Türkiye İle ABD Arasında Flaş Münbiç Gelişmesi: Anlaşmaya Varıldı

TAKİP ET

Alınan son dakika bilgisinde Dışişleri Mevlüt Çavuşoğlu'ndan yapılan son açıklamalarda, ABD ile Türkiye'nin Münbiç konusunda mutabık olunduğu bilgilerine yer verildi.

Alınan son dakika bilgisinde Dışişleri Mevlüt Çavuşoğlu’ndan yapılan son açıklamalarda, ABD ile Türkiye’nin Münbiç konusunda mutabık olunduğu bilgilerine yer verildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan yapılan son dakika açıklamasında, Türkiye ve ABD arasında uzun süredir görüşülen ve gündem konusu olan Münbiç meselesinde mutabık olunduğu bilgisi verildi. Alman basınına konuşan Çavuşoğlu, 'ABD ile Münbiç ve Fırat'ın doğusu için mutabık kaldık' ifadelerine yer verirken 19 Mart 2018 tarihinde ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile görüşme gerçekleştireceğinide aktardı.

'TERÖR ÖRGÜTLERİNE DESTEK VERMEKTEN VAGZEÇECEKLERİNİ ÜMİT EDİYORUZ'

ABD ile Türkiye'nin Münbiç konusunda anlaşmaya vardığını açıklayan Dışişleri Baknı Mevlüt Çavuşoğlu, 19 Mart 2018 tarihinde ABD Dışişleri Bakanı ile görüşme gerçekleştireceğini söyledi. AND'nin terör örgütlerine destek vermekten vazgeçmesini ümit ettiklerini söyledi. 

'AFRİN'DEN TÜRKİYE'YE 700 CİVARI ROKET ATILDI'

Türkiye tarafından Suriye'nin Afrin kentinde başlatılan Zeytin Dalı operasyonuna da değinen Çavuşoğlu, operasyonun hedefinin tehlikeyi ortadan kaldırmak olduğunu ve tehlikenin de son olarak Afrin'den geldiğini söyledi. Afrin'den Türkiye'ye yaklaşık 700 adet roket atıldığını söyleyen Çavuşoğlu, çok sayıda sivil kaybı yaşandığını aktardı. Zeytin Dalı operasyonunu başlatmaktan başka bir çare olmadığını dile getiren Çavuşoğlu, PKK ve YPG'den kaynaklanan tejlikeyi ortadan kaldırmak istediklerini dile getirdi.

'BİZ NATO MÜTTEFİKİYİZ'

ABD'nin hiçbir şekilde Türkiye'yi tehdit etmemesi gerektiğine değinen Çavuşoğlu, 'ABD bizi tehdit etmemeli, biz NATO müttefikiyiz ABD birçok ülkeye tehditte bulunuyor. Böyle olmaz. Güçlü olmak haklı olmak değildir.' dedi.

 

Son dakika ABD Türkiye Münbiç Anlaşma sağlandı mı Mevlüt Çavuşoğlu