Son Dakika! Suriye'de Uçakları Düşürülmüştü, Rusya'dan Türkiye'ye Yardım Çağrısı

TAKİP ET

Geride bıraktığımız günlerde Suriye'de uçağı düşürülen Rusya Savunma Bakanlığı Türkiye'den düşürülen uçaklarının parçalarının bulunması için yardım istedi.

Geride bıraktığımız günlerde Suriye’de uçağı düşürülen Rusya Savunma Bakanlığı Türkiye’den düşürülen uçaklarının parçalarının bulunması için yardım istedi.

Alınan bilgilere göre, geride bıraktığımız günlerde Suriye’de uçağı düşürülen Suriye Türkiye’den uçağın parçalarının bulunması için yardım istedi. Yardım çağrısında bulunan Rusya Savunma Bakanlığı, düşürülen Su-25 tipi Rus Savaş Uçağının motoru da dahil olmak üzere bütün parçalarının bulunması için yardım istedi. 

Geride bıraktığımız Cumartesi gününde gerginliği azaltma bölgesi olan Suriye İdlib kentinde vurularak düşürülen Rus Savaş Uçağı sonrasında dünya gündemi bir anda değişmiş ve tüm gözler Rusya'ya çevrilmişti. Rusya düşürülen uçağının intikamını almış ve vurulan uöağa misliyle karşılık vernişti. 

PİLOT KENDİNİ PATLATMIŞTI

Rusya2nın Su-25 tipi savaş uçağının cihatçılar tarafından vurulmasının ardından uçağın pilotunun esir düşmemek için kendisini patlattığı iddia edilmişti. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise pilotun uçağın vurulma anını Rusya'daki gerekli yetkililere bildirme zamanı olduğu ve uçağın pilotunun vurulma sırasında militanların kontrolünde olan bölgeye indiği ve burada tröristlerle savaşırken öldürüldüğü belirtilmişti.

SALDIRIYI CİHATÇI ÖRGÜT ÜSTLENDİ

Alınan bir diğer bilgide ise Rus Savaş Uçağı'na düzenlenen saldırıyı El Kaide ile bağlantısı olduğu bilinen cihatçı örgüt Heyet Tahrir Şam'ın üstlendiği belirtilmişti. Alınan diğer kaynaklarda uçağa yapılan saldırıyla ilgili Türkiye'nin suçlandığı iddia edilmişti.

PİLOTA KAHRAMANLIK MADALYASI VERİLDİ

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından alınan bilgilerde, vurulan uçaktan atlayan ve karada öldürülen pilota Kahramanlık Madalyası verildiği bilgilerine ulaşıldı. Uçağın vurulduğu anlarda paraşütle atlayan pilot karada teröristlerle girdiği çatışmada öldürülmüştü.

SURİYE HÜKÜMETİNİN HAVA SALDIRILARI ARTTI

Yapılan bir diğer açıklamada ise son zamanlarda Suriye Hükğmetinin hava saldırılarının arttığı ve yapılan bazı açıklamalrda da hava saldırıları sonucunda yaklaşık 20 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Rus Savaş Uçağı2nın düşürülmesi ve pilotun karada öldürülmesinin ardından Rusya'nın da bölgeye karşı çok sayıda hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

Dünya haberleri Rusya Tükiye Uçak Yardım Suriye