Son Dakika... Menbiç'teki ABD Üssünde Gece Yarısı Hareketli Dakikalar!

TAKİP ET

Türkiye'nin operasyon sinyalleri verdiği Menbiç'te Gece saatlerinde hareketli dakikalar yaşandı. YPG'li teröristlerle ÖSO unsurları arasındaki Sınırda Gece saatlerinde gökyüzüne işaret fişekleri aydınlattı.

Alınan bilgiye göre Menbiç'in batısındaki Saidiye köyünde yer alan ABD askeri üssünden, Um el Culud köyüne işaret fişekleri atıldı. Gökyüzü işaret fişekleri ile aydınlanırken hareketli dakikalar da yaşandı. Meral kaynaklardan alınan bilgiye göre söz konusu noktanın Özgür Suriye Ordusu güçleri ile YPG’li teröristler arasındaki sınır hattında olduğu belirtildi. 

Diğer yandan ABD'nin bolgeden çekilme kararının ardından Türkiye sınıra asker konuşlandırmaya devam ediyor. ÖSO unsurları ise, Menbiç çevresinde Türkiye'den gelecek bir saldırı emrini bekliyor. Ancak Anadolu Ajansı tarafından girilen bilgilere göre henüz ABD askerleri bölgeden çekilmiş değil ve ABD helikopterleri ve Menbiç semalarında uçmaya devam ediyor.

YPG ŞAM YÖNETİMİ İLE PAZARLIK YAPIYOR

Türkiye'de düzenleyici olası bir operasyondan korkan YPG teröristler ise Şam rejimiyle pazarlık yapmaya başladı. Geçtiğimiz hafta rejim askerlerinin Menbiç'e giriş yaptığı iddia edilmişti Fakat daha sonra bu iddialar yalanlandı.

son dakika suriye şam YPG abd son dakika haberi